Imamo odgovor koprske nadškofije, o petju partizanskih pesmi na Sveti gori!

sveta gora, slika Facebook

Škofijski ordinariat Koper je glede koncerta, ki je bil 16. oktobra v svetogorski baziliki, za naš portal e.maribor podal naslednjo izjavo:

Škofijski ordinariat Koper za omenjeni koncert ni dobil nobene prošnje, kakor sicer velavajo pravila za koncerte v cerkvah. Ker ni dobil prošnje, ga ni odobril. Po pravilih, ki veljajo za celotno Cerkev, se v sakralnih prostorih lahko izvaja samo glasba, ki je napisna za cerkveno rabo.

Pater, ki ga navajajo kot organizatorja dogodka, je redovnik in je za svoje ravnanje odgovoren svojim redovnim predstojnikom. Je zapisal Božo Rustja tiskovni predstavnik škofije Koper.

Spomnimo. V baziliki Kraljice Svetogorske na Sveti Gori nad Solkanom je pater Bogdan Knavs s somaševalci prejšnjo soboto, kot že vse od leta 2013, daroval mašo za partizane in vse žrtve druge svetovne vojne. A, petje partizanskih pesmi v cerkvi, pa je dejanje, kjer kristjani ne morejo ostati ravnodušni.

P.M.


PREBERITE TUDI:

Predsednik krščanskega foruma SDS, ostro proti prepevanju partizanskih pesmi v cerkvi

 

Povezane objave

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.

3 komentarji

Dada 28. 10. 2021 - 16:12
kAJ VAS JANŠISTE SKRBI ??? pESMI OSVOBODITELJEV SO VEDNO, VEDNO IN POVSOD DOBRODOŠLE. Kar se tiče izjave .."""se v sakralnih prostorih lahko izvaja samo glasba, ki je napisna za cerkveno rabo.""" pa ne drži. V cerkvah se izvajajo posvetni koncerti pevskih zborov, oper itd. bAJE ZARADI DOBRE AKUSTIKE. Raje naj se Cerkev izjasni, če so partizanske pesmi v cerkvi prepovedane .. Če so, bodo cerkve čez noč ostale brez elektrike, ki jo plačuje država, ponekod so še dodatni reflektorji, potem se bo začela akcija obdavčitve prihodkov cerkve, itd, itd. ZATO JANŠISTI DRŽITE.... NA VRVICI, DA NE BO POBEGNIL DUH IZ PANDORINE SKRINJICE.
Bogdan Kranjc 29. 10. 2021 - 1:57
dada dajana alkaj,,,si južnaška uvožena škart roba na obalo.
Igor Pavlič 28. 10. 2021 - 14:54
Kam ga bodo pa zdaj premestili? Najboilej k patru Greržanu na Koknjski vrh!seveda v cerkvah je nizvajajo samo sakralne galsbe! »Cerkev ne izključuje od bogoslužnih opravil nobene vrste glasbe, če le ustreza duhu bogoslužnega opravila in značaju posameznih njegovih delov ter če ne ovira dolžnega dejavnega sodelovanja ljudstva.« (MS 9, Dokument Musicam sacram)
Dodaj komentar