Izdali rumeno opozorilo. Ponekod so možna razlivanja! #Grafika padavin

Slika simbolna

Vremenoslovci na Agenciji za okolje RS (Arso) za danes napovedujejo sončen dan s spremenljivo oblačnostjo, a tudi kakšna nevihta se lahko pojavi.

Po nekaterih napovedih bodo predvsem sredi dneva in popoldne lahko nastale krajevne plohe in nevihte. Kot piše Neurje.si, azorski anticiklon, ki trenutno vlada nad večjim delom Evrope, še naprej vztrajal. Posamezne plohe in nevihte, ki se pojavljajo v hribovitem svetu in na Primorskem, ne prinašajo kake destabilizacije vremena. 

»Ob popoldanskih plohah in nevihtah lahko narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke. Možna so razlivanja padavinske in zaledne vode, predvsem na območjih Gorenjske, Zg. Savinjske doline in Koroške, kjer so odtočne razmere ob vodotokih in zaledjih spremenjene,« napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Kako bo z dežjem v prihodnje, je zajeto v spodnji grafiki (S pomočjo gumbov + in – lahko na zgornji radarski sliki povečate ali pomanjšate območje, ki je prikazano, spodaj lahko stisnete rdečo puščico, kjer boste izvedeli kje lahko pričakujemo nevihte).

Povezane objave

To so laži Marka Milosavljevića, ki jih je natvezil za Voice of America

Predsednik vlade Robert Golob je grozil sindikatu Fides?

Predsednica države spet dela tisto, kar ni njeno delo. Tokrat se vtika v stavko zdravnikov?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več