Izglasovana še ena Golobova neumnost. Aktivisti vam bodo prihajali v hlev in vas ovajali?

hlev, slika Maribor24

Pod to vlado, ki bo očitno načrtno uničila, je toliko neumnosti in neumnih odločitev, kot jih prej ni bilo v tridesetih letih. Tudi tokrat je vlada, kot tank povozila mnenje stroke. V hlev bodo sedaj prihajali nevladniki in vas ovajali.

Kje so sedaj kmetje, ki so protestirali proti tej vladi in doživeli še večjo sramoto, kot prej? Neverjetno je, kaj je koalicija danes izglasovala. Državni zbor je namreč izglasoval novelo zakona o zaščiti živali, ki je naletel na odpor stroke in opozicije. Slednja je bila še posebej kritična do vzpostavitve “kvalificiranega prijavitelja”. Zainteresirani posamezniki bodo lahko pridobili naziv po 40 urnem izobraževanju. 

Glede na zakon naj bi se oblikovala posebna skupina ljudi, ki bi jo po kratkem izobraževanju opravljala delo odkrivanja ter prijavljanja mučenja in zanemarjanja živali. Prav tako bi sodelovali v inšpekcijskih postopkih. Ukrepu nasprotuje tako veterinarska kot kmetijska stroka. Veterinarji so prepričani, da določba degradira veterinarski poklic, 40 ur izobraževanja pa je za tovrstno delo ne zadošča.

Povedano po domače. Aktivisti se bodo 40 ur izobraževali (kdo bo plačal izobraževanje, ni jasno) in potem vam bodo lahko prišli na kmetijo in lomastili po hlevu, ter vas ovajali inšpekcijam. V bistvu gre za posodobljen potek dela nekdanje UDBE. Verjetno so zato tudi Socialni demokrati (stranka SD), ki se ne morejo znebiti starih navad, tako pridno dvigovali roke ZA.

Očitno ni slučaj, da se je pod zakon, oziroma bolje rečeno levo “skrpucalo”, prva podpisala Meira Hot iz stranke SD (še ena vegetarijanka?). Zakon, ki ga očitno razume le ona sama, predvideva ustanovitev prehodnih hlevov za odvzete živali, mobilne klavnice, prepoved privezovanja psov in uporabe živali v cirkusih ter vzpostavitev obveznega internega video nadzora v klavnicah ter status terapevtskih psov. Zakon predvideva tudi oblikovanje uradnih veterinarjev, ki bodo opravljali preglede, nadzorovali pogoje nastanitev in izvajali ukrepe na ozemlju celotne države.

Kot je dejal poslanec SDS, Andrej Hoivik: “Nevladne organizacije bodo protizakonito fotografirale zasebno lastnino. Žal me ne morete prepričati, da to ne predstavlja protiustavnosti. Če bi šlo res za zaščito & korist živali, bi lahko predlagatelji to rešili na bolj praktičen in učinkovit način!

Meira Hot iz stranke SD, naj bi tudi prepovedala cirkuške predstave, a kako, če je v parlamentu cirkus prav vsak dan, koalicija pa sprejema nemogoče zakone. NAROD ZBUDI SE![

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

3 komentarji

Čunga Lunga 20. 09. 2023 - 16:03
Žalostno,da bodo počeli to politično izbrani aktivisti z doktoratom bluzenja,ki ne razlikujejo krave od teleta in telice.
Pepe Vasjebe 20. 09. 2023 - 15:47
"NAROD ZBUDI SE!" Koristni idioti in lenui se ne bodo zbudili, nič bat!
mona lisa 21. 09. 2023 - 2:49
Prav rada bi videla ko se bo enemu kmetu odtrgalo ko ga bo prišel zajebavat en teleban.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več