Izpoved zdravnika Blaža. Zapisal je zakaj stavka in kako njegova stavka poteka.

sindikat Fides, slika: Demokracija

“Berem odzive na stavko, čeprav mi je popolnoma vseeno kaj ljudje mislijo o tem. Ja, jaz stavkam! Nisem umaknil soglasja, a stavkam. Kako? Tako da sem prišel v službo prejšnji petek,” je na družbenem omrežju zapisal zdravnik Blaž.

Tudi Blaž je med tistimi, ki stavka, tako kot večina zdravnikov. A njegova zgodba je zanimiva zato, ker v bistvu stavka le na papirju. V resnici hodi normalno v službo, dela tako, kot prej, in ja. rešuje življenja. Predsednik vlade Robert Golob, ki stavkajoče zdravnike žali, verjetno še noben dan ni tako delal, kot večina zdravnikov, kljub temu da stavkajo. Priimkov zdravnikov omenjenih v članku, nismo razkrili. Tu je Blaževa zgodba:

Operiral sem dopoldan in bil dežuren popoldne in ponoči. Že v večernih urah med dežurstvom je sledil klic o možnosti za presaditev jeter pacientki, ki je imela pred sabo največ še 3 mesece življenja. In ni alkoholičarka. Je stara nekaj čez 40, mama 3 majhnih otrok, nič kriva za bolezen, ki jo ima že od rojstva. In zanimivo, tudi zdravniki nismo nič krivi za njeno stanje – narava igra svojo igro. Mi se ji le upiramo – brez upanja na dokončno zmago: večno življenje.

Zjutraj, po dežurstvu, je ena ekipa odšla po organ, mi smo pripravljali pacientko na poseg. Točno opoldne, se je začel obračun, tokrat v operacijski dvorani. Boj nas je bilo 12 zdravstvenih delavcev vsi na isti strani. T.K. – kardiokirurginja, jaz, M. P., B.H., operacijske medicinske sestre Tina, Mateja in še dežurne so pomagale. Tudi anesteziolog, ki je rabil pomoč sester:. Tudi znani zdravnik Bojan, ki so ga pred nekaj tedni sramotili zaradi ponesrečene a povsem realne primerjave s čistilkami je bil zraven. In hvala bogu da je bil. Izjemen strokovnjak, ki vsako prosto popoldne s sinom in tastom vihti lopato ob njegovi “luksuzni” vili. Boj smo bili 14 ur in ga nadaljevali v nedeljo med mojim ponovnim dežurstvom, ter nato še v torek.

In včeraj, po enem tednu smo začeli verjeti da nam je uspelo. Takih posegov v svetu opravijo le nekaj in vsak je primer zase. No v nedeljo sem dežural. Kako sem dežural vam lahko pove nekdo iz vrha slovenske politike, saj sem med njegovo obravnavo skakal v operacijsko in je moral kar dolgo čakati, kar praviloma te osebe ( po raznih pravilniki in uredba ne smejo). Mislim da smo naredili 9 posegov v dežurstvu in skrbeli za več kot 100 pacientov na oddelkih in intenzivnih (25 postelj +…). V ponedeljek sem ob 8h začel s študentskim izpitom in študent je znal zelo lepo. Vlil mi je upanje v to, da ko bom jaz rabil pomoč, me bo obravnaval slovenski zdravnik, ki obvlada!!!!

Ob 14.35 sem se odpravil domov – precej utrujen. OD STAVKE!!!! Sprašujem vas koliko je bilo moje delo vredno. Ne vem. Vem pa da si zaslužim in tudi večina mojih kolegov VAŠE GLOBOKO SPOŠTOVANJE in korekten odnos. Vi pa imate SVETO PRAVICO DO DOBREGA IN DOSTOPNEGA ZDRAVSTVA, ki pa ga ni omogočila nobena vlada. Ta pa še najmanj. Zlobiranega in nesposobnega Bešiča Loredana, ki je vsaj 200 milijonov prelil v žepe Bitencu podobnih, bi bilo treba pomočiti v kletki v Ljubljanico.

Ja in na žalost dobre zdravnike bo treba dobro plačati: vendar kot sva govorila včeraj z Erikom Brecljem – po storilnosti in kvaliteti dela. Šalehar je v eni od kolumn zapisal da ne ve ali je lev ali desen. Da le želi živeti v državi kjer je delo vrednota. Vrednost vrednote pa bo potrebno jasno določiti!

In to je poklic zdravnika, ki stavka. To je poklic, ki ga ponižuje Jaša Jenull, s svojim priveskom Dušanom Kebrom in to so stavkajoči delavci, katere žali predsednik vlade Robert Golob. Le kdaj bo konec te norije?

Povezane objave

Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

Država strada, Golob pa že načrtuje poletne počitnice. V takem apartmaju se bo razvajal?

9 komentarjev

Dado 6. 03. 2024 - 3:24
No, potem pa naj dotični doktor še napiše kolikšno plačo ima že sedaj? Če si drzne... Pred tremi leti, med epidemijo, mi je prijatelj, kirurg, razlagal, da mu je prav nerodno kakšno plačo so dobivali takrat, ker so dobivali "koronske dodatke"... Je bil realen in je rekel, da to ni v redu... Niso pa vsi taki in očitno bi nekateri (FIDES-SDS mafija) še vedno imeli tako plačo...
Milanče 6. 03. 2024 - 8:41
Take idiote kot si ti,bi bilo treba skupaj z golobnjakom zvezat na kup in z vašimi glavami butat skupaj.Kreten med svojimi vladajočimi kreteni.Velika sreča,da je takih bedakov kot si ti,samo peščica.Drekopluskar....
Dado 6. 03. 2024 - 11:59
Se vidi, da ti zaradi pomanjkanja pameti peša matematika. 80% nas je za tebe peščica?!? Jaz bom rekel tako ko je. Še sreča, da je vas dejansko samo 20%. Dejstvo je namreč, da nihče normalen NE podpira te stavke... Kaj pa je to drekopluskar? Spet neka SĐS spakedranščina?
Vipavec 10. 03. 2024 - 4:46
Ti si pa res izmeček te družbe
Dado 11. 03. 2024 - 8:04
HA HA.. Na tem portal sem očitno res... Na srečo sem pa v pravem svetu čisto ok človek... Ampak na srečo ti tega nikoli ne boš vedel.. Ker se NE družim s pripadniki SDSS-a
Vipavec 10. 03. 2024 - 4:48
Teh debilov se ne prime nič samo palica ki mislim da bo kmalu začela udrihati.
Milanče 6. 03. 2024 - 8:47
Brvo Blaž.Iskreno in korektno napisano.Mnogo nas je,ki vemo kaj je na stvari,ki vam zaupamo in v celoti podpiramo.Zato kar pogumno naprej,z dvignjeno glavo.Vlada naj skloni glavo in se znebi raznih aktivistov(beri zdrahavcev in nabiralcev davkoplačevalskega denarja),ki delajo samo iz kruha drek....
piko8 7. 03. 2024 - 8:07
Leteča podgana robert golob je KATASTROFA za Slovenijo in zelo nevaren za Slovenski narod 🐛🐛🐛🦇🦇🫎🫎👹👹👹👹👹
Dado 7. 03. 2024 - 8:33
Ojoj.. Zdaj pa si se razpizdil... Pazi ta ne bo razneslo od vse jeze.. Ampak, zdaj vsaj vete, kako se je 80% prebivalcev počutilo tisti dve leti s princem teme na oblasti.
Dodaj komentar