Sodni udarec za Arsenovića. Bo dokončno izgubil holding?

Saša Arsenovič, Gotof je

Da ni vse tako, kot si zamišlja župan Arsenovič, je doreklo upravno sodišče, ki je zavrnilo predlog mariborskega župana, za izdajo začasne odredbe v zvezi z sklepom mestnega sveta, s kateri mu je ta odvzel ustanoviteljske pravice v Javnem holdingu Maribor ter jih prenesel nase.

Ne more vse biti, tako, kot si župan Saša Arsenovič zamišlja. Udarec, ki ga je županu zadalo upravno sodišče je namreč močan. Poleg tega gre za pravdanje na sodišču, katerega plačujemo občani mesta Maribor. Saj odvetnika ne plačuje župan iz svojega žepa. 

Upravno sodišče je tako zavrnilo predlog  župana Arsenoviča za izdajo začasne odredbe v zvezi z sklepom mestnega sveta, s kateri mu je ta odvzel ustanoviteljske pravice v Javnem holdingu Maribor ter jih prenesel nase. Odločitev sicer še ni pravnomočna, saj je dovoljena pritožba v treh dneh od vročitve sklepa.

Arsenovič je zahtevo za izdajo začasne odredbe utemeljil z zavarovanjem ustavno varovanega načela zakonitosti delovanja lokalne samouprave in načela delitve oblasti, a je sodišče poudarilo, da bo vprašanje zakonitosti izpodbijanih aktov in s tem povezano vprašanje razmejitve pristojnosti med županom in mestnim svetom predmet vsebinske presoje tožbe in se zato v postopku odločanja o izdaji začasne odredbe do teh navedb ni opredelilo. Piše Maribor24.

A župan še vedno trmari po svoje. Pravi,  da je odločitev sodišča nepravilna ter bodo po natančni preučitvi zoper njo vložili pritožbo. Ocenjujejo, da je bila kršena pravica do učinkovitega sodnega varstva, saj se sodišče do ključnih navedb, ki utemeljujejo izdajo začasne odredbe, sploh ni opredeljevalo.

Saga, za naš denar, se torej na sodišču nadaljuje!

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

3 komentarji

mona lisa 6. 03. 2024 - 5:56
In to zaradi tega bedaka ki ne bi smel nikoli biti župan Maribora to mi plačujemo.
boter 6. 03. 2024 - 13:28
Edini župan v zgodovini MB, ki ve kaj dela. Ko je ustanovil holding so vsi polpismeni dripci v občinskem svetu bili proti, sedaj ko je holding ustanovljen, bi si pa radi omastili brke. Dam mu prav, da se je odločil tožit te brezposelne in zabite nesposobneže.
Dado 7. 03. 2024 - 8:20
HA HA HA... EDINO za kar je njemu mar, je polnenje svojih žepov... V tem je pa največji mojster, res...
Dodaj komentar