IZREDNA NOVICA: Grozeča ideja Rusije, hočejo novo Sovjetsko zvezo?

V Rusiji se očitno nikoli niso odpovedali želji po ozemlju  tujih, sedaj samostojnih držav, kjer je bila nekoč velika Sovjetska zveza. Želja po tujem ozemlju, očitno pri Rusih tli že kar nekaj časa.

Po družbenih omrežjih se je razširil posnetek ruskega obrambnega ministra Sergeja Šojguja, ki nagovarja ruske vojaške in politične voditelje. Video je na Twitterju delil tudi ukrajinski diplomat Oleksander Šerba.

“Vse to je le začasno. Stvari bodo spet dobre. Imeli bomo novo Sovjetsko zvezo, veliko in močno. Spet bo mir. Nihče ne bo odšel,” je dejal Šojgu. Si torej obetamo nova vojna žarišča na ozemlju nekdanje Sovjetske zveze?

Čeprav se Rusi obnašajo, kot zmagovalci v boju proti Ukrajini, pa številke pričajo o  njihovih izgubah. Ukrajinski generalštab je sporočil, da so ruskim oboroženim silam od začetka invazije na Ukrajino uničili 1.742 tankov, 3.979 oklepnih vozil, 894 topniških sistemov, 258 večcevnih raketnih sistemov, 117 sistemov zračne obrambe, 190 helikopterjev, 222 letal, 729 brezpilotnih letal in 15 plovil. Po zaupnih ocenah Bidnove administracije so doslej v Ukrajini ubili ali ranili več kot 75 tisoč Rusov.

Povezane objave

Izredna novica! Predsednik Ukrajine in predsednik vlade Grčije, za las ušla smrti?

Teroristični napad! To je slika Tunizijca, ki je zagrešil teroristično dejanje sredi Bruslja!

Skrajni levičarji bodo v četrtek slavili teroriste Hamasa?

2 komentarja

Boki Uso 29. 07. 2022 - 8:06
Rusi si ne želijo osvajati tujih ozemelj, imajo sami še preveč svojih ozemelj. Rusi niso bili kolonialisti, tako kot so to bili in še danes so Angleži, Nemci, Francozi danes pa njih naslednik NATO. Tako da je zgornja trditev članka popolnoma mimo. V Sovjetski zvezi je bilo veliko čudaških administrativnih odločitev takratnjih butastih politikov, ki so postavljali meje znotraj SSSR, kar tako, na oko, podobno kot smo jih mi v Jugoslaviji, ne da bi kaj dosti vprašali narod, če je to prav ali ne. Sedanji vladarji Rusije želijo te neumnosti popraviti in to je njihova zgodovinska pravica. Kje so si lahko nekdanji SSSR voditelji lahko predstavljali, da bo en pokvarjeni NATO, čez 40 let tako pritlehno in zahrbtno podkupoval in nagovarjal bivše sovjetske republike, da bodo sovražne do Rusije. In to še s podpihovanjem, za nas že dolgo mrtvega, nacizma v Ukrajini. Ukrajina je od nekdaj pretežno ruska dežela in administrativno ustvarjena iz nekih notranjih političnih razlogov znotraj SSSR. S kašno pravico imajo američani, iz druge poloble sveta, v njej več besede kot v Ukrajini živeči Rusi? Ruska vojska je močnejša od ameriške in ko bo prišel dan D, bo pol Amerike odpihnjene. Me zanima kako bo po tem ameriška mafija spet jokala, da jih je dobila po glavi, podobno kot jih je Hitlerjeva Nemčija. Čas je da, EU ustanovi svojo vojsko in da se NATO umakne iz EU, ker Rusija nikoli ni bila grožnja nikomur ima pa pravico braniti svoje meje in narod pred fašisti, nacisti z današnjo podporo NATA. Vse kričanje EU politikov okoli Ukrajine in zelo nizka raven kulture govorjenja EU politikov o Rusih, kaže na preplavljenost EU ustanov z od nas naroda EU neizvoljenih, mafijskih zaupnikov. Skratka Rusi bijejo pravični boj in to je včasih bolj odločilno od zmogljivosti orožja. Seveda narod ni temu nič kriv in se zastonj preliva bratska slovanska kri. To je tisto v čemer Anglo Germani najbolj uživajo. Žalostno je to, da smo Slovenci potomci Slovanov in smo zdaj, žal podkupljeni s strani EU, na strani pritlehnih in zahrbtnih.
mapu 30. 07. 2022 - 7:51
Pejt nazaj spat. .
Dodaj komentar