Izredna novica! Učenec mariborske srednje šole prinesel pištolo in jo razkazoval sošolcem

SLIKA JE SIMBOLNA

V četrtek, 29. novembra, naj bi se po naših neuradnih podatkih na Srednji lesarski šoli Maribor zgodil incident, ko je dijak prvega letnika, v šolo prinesel pištolo.

Kaj se dogaja v glavah naših učencev? Po naših neuradnih informacijah naj bi dijak prvega letnika Srednje lesarske šole Maribor v sredo k pouku prinesel pištolo in jo razkazoval učencem. Ti naj bi pištolo tudi držali v roki.  Kot naj je uspelo izvedeti je učenec pred sošolci, na bližnji avtobusni postaji (prazno) pištolo celo repetiral. Danes v četrtek, 30. novembra, pa naj bi šolo po neuradnih informacijah obiskali tudi kriminalisti.

Iz Srednje lesarske šole, nam je ravnatelj Aleš Huc, poslal naslednji odgovor: “Na šoli smo danes bili obveščeni, da je včeraj naš dijak prinesel na šolo  pištolo in jo kazal sošolcem. Pri obravnavi pri ravnatelju in svetovalni delavki, je dijak trdil, da je bila pištola plastična. Kljub temu smo o tem obvestili starše in policijo. Oboji so se hitro odzvali. Na šoli imamo ničelno toleranco do izkazovanja nasilja.”

Kakšen ukrep bo sledil za učenca nam ni uspelo izvedeti, naj bi pa učenec, po neuradnih informacijah poleg pištole, razkazoval tudi metek, ne vemo pa, ali je bil pravi, ali plastični. 

Odgovore čakamo tudi iz mariborske policije, od koder javnost o incidentu še niso obvestili.

Povezane objave

Tragedija v Staršah. Umrl 14-letnik!

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

Razgrajal po trgovini in se podelal. Policisti so ga odpeljali