Janez Janša ponovno na obisku v Kijevu! Pomoč Ukrajini še vedno mnogo premajhna!

Janez Janša in Denis Šmihal, predsednik vlade Ukrajine

Predsednik SDS Janez Janša je po letu dni ponovno obiskal Kijev, kjer se je srečal tudi s predsednikom ukrajinske vlade Denisom Šmihalom. 

“Po letu dni spet prijateljsko srečanje v Kijevu s predsednikom ukrajinske vlade Denisom Šmihalom. Ukrajina je danes mnogo močnejša, podpora svobodnega sveta pa bistveno večja kot v temnih dneh marca 2022 takoj po brutalni ruski agresiji,” je Janez Janša zapisal v tvitu, zapis pa pospremil s fotografijo, na kateri se rokuje s Šmihalom.

Kot je Janša dejal za TV  Slovenija: “Situacija s tem, ko vojna traja, zahodne pomoči ni dovolj, Rusija pa se je tudi prilagodila razmeram, ni tako optimistična, kot je mogoče videti od daleč. Ko številni mislijo, da zdaj Ukrajinci lahko vse sami naredijo,” je pojasnil. (video: TV Slovenija)

Spomnimo. Trije najbolj pogumni premierji, med njimi tudi takratni slovenski premier Janez Janša, so marca lani, kot prvi tuji voditelji po začetku ruske invazije 24. februarja obiskali ukrajinsko prestolnico. Pozneje so jim sledili drugi tuji voditelji,

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

1 komentar

BOBUBOB 29. 03. 2023 - 3:30
Cepljenje je varno in učinkovito. Rusija mora biti poražena. EU mehanizmi okrevanja in odpornosti delujejo. En rogljiček manj. Vse samo lažnivo enoumje - razen tiste njegove izjave o rogljičku. Poleg rogljička manj nam je pogorela še pekarna. Eh, Brutus, Brutus...
Dodaj komentar