Janez Janša: “Vračanje glob je zavržno dejanje koalicije!”

Zoran Jankovič in Dominika Švarc Pipan v objemu, slika twitter

Poslanci so danes v državnem zboru obravnavali predlog zakona o ureditvi nekaterih vprašanj v zvezi z določenimi prekrški, storjenimi v času veljavnosti ukrepov zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Do tu vse lepo in prav. A kaj je hotela koalicija s tem pokazati? V bistvu je to nesramno početje neke odgovorne vlade, ki želi vračati globe tistim, ki so v času ukrepov zaradi epidemije širili bolezen med ljudmi, s tem ko niso nosili maske, se niso držali ukrepov in podobno. Spomnimo se samo zmerjanja, pljuvanja po ljudeh, načrtnih in nezakonitih protestov

A sedaj bodo storilci prekrškov prejeli povrnjeno to, kar so zaradi nezakonite prekrškovne odločbe plačali oziroma so morali plačati ali oddelati? Kot je dejala Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan: “Predlog zakona vključuje še en pomemben vidik odprave posledic pretirane represije, to je avtomatični izbris iz prekrškovnih evidenc, kar pomeni, da bodo osebe po izbrisu veljale za nekaznovane.”

Kje je ministrica našla besedo: “Pretirana represija,” pa očitno ve le ona. Zanjo so ukrepi zaradi epidemije torej represija? Zato ker so morali ljudje biti doma, ker so imeli omejeno gibanje, ker so nosili maske, ker so se mogli cepiti? Kaj bi se zgodilo če tega nebi bilo. Bi ostal sploh še kdo živ?

Na neumnost ministrice za pravosodje, Dominike Švarc Pipan se je odzval tudi Janez Janša in zapisal: Vračanje glob vsem, ki so s kršenjem zdravstvenih #covid19 omejitev ogrožali (in jemali) zdravje in življenja starejših in drugih ranjivih skupin je zavržno dejanje koalicije aktualne vlade . In močno nespametno. Kot da si v usta zatlačiš ribje kosti in jih v jezi pogoltneš.”

Mogoče bi Dominika Švarc Pipan, namesto ribjih kosti, potrebovala kaj drugega? Pregled pri kakšnem specialistu, mogoče?

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

1 komentar

Vipavec 19. 09. 2023 - 23:19
Kaj ste mislili ko ste volili svobodo nič če bi kaj jo nebi volili. Danes pa je kod je in še bo slabše.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več