Janez Janša: “Vračanje glob je zavržno dejanje koalicije!”

Zoran Jankovič in Dominika Švarc Pipan v objemu, slika twitter

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Poslanci so danes v državnem zboru obravnavali predlog zakona o ureditvi nekaterih vprašanj v zvezi z določenimi prekrški, storjenimi v času veljavnosti ukrepov zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Do tu vse lepo in prav. A kaj je hotela koalicija s tem pokazati? V bistvu je to nesramno početje neke odgovorne vlade, ki želi vračati globe tistim, ki so v času ukrepov zaradi epidemije širili bolezen med ljudmi, s tem ko niso nosili maske, se niso držali ukrepov in podobno. Spomnimo se samo zmerjanja, pljuvanja po ljudeh, načrtnih in nezakonitih protestov

A sedaj bodo storilci prekrškov prejeli povrnjeno to, kar so zaradi nezakonite prekrškovne odločbe plačali oziroma so morali plačati ali oddelati? Kot je dejala Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan: “Predlog zakona vključuje še en pomemben vidik odprave posledic pretirane represije, to je avtomatični izbris iz prekrškovnih evidenc, kar pomeni, da bodo osebe po izbrisu veljale za nekaznovane.”

Kje je ministrica našla besedo: “Pretirana represija,” pa očitno ve le ona. Zanjo so ukrepi zaradi epidemije torej represija? Zato ker so morali ljudje biti doma, ker so imeli omejeno gibanje, ker so nosili maske, ker so se mogli cepiti? Kaj bi se zgodilo če tega nebi bilo. Bi ostal sploh še kdo živ?

Na neumnost ministrice za pravosodje, Dominike Švarc Pipan se je odzval tudi Janez Janša in zapisal: Vračanje glob vsem, ki so s kršenjem zdravstvenih #covid19 omejitev ogrožali (in jemali) zdravje in življenja starejših in drugih ranjivih skupin je zavržno dejanje koalicije aktualne vlade . In močno nespametno. Kot da si v usta zatlačiš ribje kosti in jih v jezi pogoltneš.”[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Mogoče bi Dominika Švarc Pipan, namesto ribjih kosti, potrebovala kaj drugega? Pregled pri kakšnem specialistu, mogoče?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?

1 komentar

Vipavec 19. 09. 2023 - 23:19
Kaj ste mislili ko ste volili svobodo nič če bi kaj jo nebi volili. Danes pa je kod je in še bo slabše.
Dodaj komentar