Javno mnenje! SDS močno pred Golobom. SAB-a ni nikjer!

zastave SDS, foto Žan Janša

Razlike med posameznimi anketami so res velike in nenavadne. Še bolj nenavadna pa so nihanja podpore, ki jih nekatere agencije izmerijo posameznim političnim strankam.

SDS močno  pred Golobom

Na prvo vprašanje Parsifalove ankete, ki se nanaša na podporo političnim strankam in se glasi “Katero stranko bi volili v slovenski državni zbor, če bi bile volitve to nedeljo?” smo prejeli odgovor, da bi največ volivcev podporo namenilo stranki SDS (22,9 odstotka), sledi Gibanje Svoboda (13,2 odstotka), SD (7,6 odstotka), Levica (6,3 odstotka), LMŠ (4,5 odstotka) in Povežimo Slovenijo (3,3 odstotka).

Med opredeljenimi SDS še poveča prednost pred Golobovim gibanjem. Na vprašanje “Katero stranko bi volili v slovenski državni zbor, če bi bile volitve to nedeljo?”, ob čemer smo upoštevali samo opredeljene (n=523), so odgovori sledeči: SDS je dobila 31,2 odstotka, Gibanje Svoboda 17,9 odstotka, SD 10,3 odstotka, Levico 8,6 odstotka, LMŠ 6,1 odstotka, Povežimo Slovenijo 4,6 odstotka, NSi 4 odstotke in Naša dežela 3,8 odstotka vprašanih opredeljenih.

Tisti, ki se bodo volitev zagotovo udeležili. V naslednji graf pa smo vključili le tiste, ki bi se volitev z gotovostjo udeležili, kar pomeni 416 vprašanih. V tem primeru bi največ (29,2 odstotka) podprlo SDS, sledi Gibanje Svoboda (16,7 odstotka), SD (9,5 odstotka), Levica (7,5 odstotka), NSi (3,8 odstotka), Povežimo Slovenijo (3,6 odstotka) in LMŠ (3,4 odstotka).

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”