Ukrajinski predsednik, Putinu: “Vsi smo tukaj, da branimo našo neodvisnost!”

slika je simbolna

Ruske sile oblegajo prestolnico Ukrajine Kijev. Ukrajinci pa so odločeni, da bodo branili svojo državo in prestolnico za vsako ceno!

Predsednik in premier skupaj o obrambi domovine

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je pred nekaj urami objavil video posnetek, v katerem je skupaj s svojimi glavnimi sodelavci pred poslopjem predsedstva v središču Kijeva sporočil, da bodo kljub napredovanju ruskih sil ostali v ukrajinski prestolnici in branili Ukrajino. Piše Siol.net

Zelenski je tvitnil, da sta z Bidnom “ravnokar govorila o zaostritvi sankcij, konkretni vojaški pomoči ter protivojni koaliciji”. Dodal je, da je Ukrajina hvaležna za močno ameriško podporo.

Pred tem je objavil video posnetek, v katerem je, obkrožen s sodelavci, dejal: “Vsi smo tukaj. Naša vojska je tukaj. Državljani in družba so tu. Vsi smo tukaj, da branimo našo neodvisnost, našo državo, in tako bo tudi ostalo”.

Ukrajinski Zelensky je po govoricah v ruskih medijih, da je pobegnil, objavil nov posnetek sebe in svoje ekipe pred predsedniško administracijo v vladni četrti v Kijevu. “Tukaj smo. Smo v Kijevu. Branimo Ukrajino.”

Predsednik je bil oblečen v olivno zelena vojaška oblačila, ob njem pa so stali premier Denis Šmigal, vodja njegovega kabineta in drugi tesni svetovalci, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Agencija navaja, da se zdi, da se je s tem odzval na pritisk ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Povezane objave

Tragedija! V helikopterski nesreči sta umrla predsednik Irana in njihov zunanji minister.

Nov preobrat pri izginotju male Danke. V avtu, ki naj bi jo povozil, niso našli njenih sledi

Šokantno odkritje. Brat, osumljenega za umor male Danke, v priporu ni umrl naravne smrti