Javno mnenje! SDS z daleč največjo podporo. Levica bi izpadla iz parlamenta

SDS, slika je simbolna,

Največjo podporo med strankami še vedno beleži SDS, takoj za petami ji je Gibanje Svoboda, kažejo podatki javnomnenjske raziskave Mediane za časopis Delo.

Na volitvah bi tudi tokrat gladko slavila SDS. Ostale stranke so daleč zadaj. Po zadnji anketi Dela bi na volitvah s 23 odstotki glasov močno zmagala SDS (marca 22,9 odstotka), drugo uvrščeno Gibanje Svoboda pa bi prejelo enako kot marca sramotnih 15 odstotkov glasov. Sledita SD s 5,4 odstotka podpore marca 4,4 odstotka), NSi s 5,3 odstotka (marca 4,9 odstotka). Koalicijski Levici je podpora s 4,4 odstotka padla na 2,9 odstotka.

SNS bi volilo 2,3 odstotka ljudi, sledijo Piratska stranka (2,1 odstotka) in Vesna z dvema odstotkoma. Druge stranke bi prejele manj kot dva odstotka glasov, in sicer SLS 1,6 odstotka, Naša prihodnost in Dobra država 0,6, Konkretno 0,6 in Naša dežela 0,2 odstotka.

Mediana v anketo očitno ponovno ni uvrstilo stranko Glas upokojencev. Ob tem je 24 odstotkov volivcev odgovorilo, da ne vedo, katero stranko bi volili, 7,7 odstotka jih ne bi volilo nobene, 1,7 odstotka bi volilo drugo stranko, 1,9 jih na vprašanje ni želelo odgovoriti, odstotek pa bi jih oddalo prazno glasovnico.

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

2 komentarja

Exlevak 9. 04. 2024 - 4:44
Edina rešitev za normalnost v državi, je desnosredinska koalicija saj nam je dežela v strmem padcu navzdol v vseh vidikih...
Dado 10. 04. 2024 - 3:29
Če bi danes dejansko bile volitve, bi SDS-ovci spet tako popušili, da vam nič ne bi bilo jasno... Samo toliko, da veste, koliko so realne te ankete... :)
Dodaj komentar