V Kidričevem sprehajalka v kupu sena našla žensko truplo. Podrobnosti umora!

Mariborska policija preiskuje umor. Sprehajalka je v petek v bližini Kidričevega našla mrtvo osebo – 33-letno žensko. 

Mariborski policisti so okoli 18.20 dobili obvestilo, da je sprehajalka v bližini Kidričevega našla mrtvo osebo. Na kraj so nemudoma napotili policiste, v nadaljevanju pa ugotovili, da gre za 33-letno žensko iz okolice Ptuja, ki je umrla nasilne smrti.

“O tem sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka, ki sta prišla na kraj,” so zapisali mariborski policisti. Med preiskavo kaznivega dejanja umora so policisti še isti večer odvzeli prostost 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, včeraj pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta.

V te kupo sena je bilo skrito truplo, zajem slike – Planet TV

Z ogledom kraja dejanja, zbiranjem obvestil in opravljeno sodno obdukcijo je bilo ugotovljeno, da gre za pogrešano 33-letno žensko iz okolice Ptuja, ki je bila žrtev kaznivega dejanja. V okviru preiskave kaznivega dejanja umora je bila še isti večer odvzeta prostost, možu žrtve, 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, naslednji dan pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta.  

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da sta bila osumljena – sodelavca, ki sta se zbližala in sta zaradi nezadovoljstva v svojih partnerskih zvezah načrtovala umor 33-letne partnerke osumljenca. Dogovorila sta se, da bo osumljeni svojo ženo 22. marca pripeljal na predhodno dogovorjen kraj v bližini Kidričevega, kar je moški tudi storil. Na tem mestu je tedaj že čakala osumljenka. Ob izstopu iz vozila je 33-letnica iz okolice Lenarta pristopila do žene osumljenega ter jo z ostrim predmetom večkrat zabodla. Takoj za tem je truplo odvlekla do mesta, kjer jo je zakopala. Skupaj z osumljenim sta se nato iz kraja dejanja odpeljala. Naslednji dan po izvršenem kaznivem dejanju pa je osumljeni na policijski postaji prijavil njeno pogrešanje.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je poslovilno pismo, ki ga je ob prijavi pogrešanja policistom izročil osumljeni, v ta namen že predhodno napisala osumljenka in ga še pred izvršitvijo kaznivega dejanja izročila osumljencu. Pri obeh osumljencih so na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju opravili hišne preiskave, kjer so policisti zasegli predmete, pomembne za nadaljnji kazenski postopek, med njimi pri osumljenki tudi ostri predmet, za katerega se sumi, da je bil uporabljen pri kaznivem dejanju.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so utemeljili sum, da sta osumljena v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje umora po 116. členu KZ-1, saj sta načrtovala in izvedla umor na zahrbten način. S kazensko ovadbo sta bila včeraj zvečer privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper oba odredil pripor. 

vir: PU Maribor

Povezane objave

Dobro obiskani predvolilni stojnici v Mariboru in Pesnici

Parkirnine pod dvoetažnim mostom, ki razburja delavce MLM (zaenkrat) ne bo!

Arogantni Arsenovič pokvaril prijetno vzdušje na stojnici društva za pljučno hipertenzijo?