Javnomnenjska raziskava Ninamedije! SDS na vrhu, Šarčeva LMŠ tone!

zastave SDS, foto Žan Janša

Anketa, ki jo je avgusta Ninamedia opravila za časnika Večer in Dnevnik, največ podpore še vedno napoveduje stranki SDS Janeza Janše. Na vrhu torej nič novega. Kaj pa spodaj?

SDS SPREDAJ, LMŠ PADA, NSI RASTE, DESUS ZUNAJ DOSEGA

Kot pravi agencija Ninamedija, je v primerjavi z zadnjo anketo časnika Večer in Dnevnik, izvedeno pred mesecem dni, je podpora SDS z narasla za 3% in znaša 28,7 odstotka. Socialni demokrati imajo tokrat nižjo, in sicer 19,5-odstotno podporo, največ je izgubila tretjeuvrščena Levica, ki ima za 2% nižjo podporo, in sicer 14,2%. Več kot odstotek je pridobila NSi Mateja Tonina, ki ima tokrat 8,8 odstotka podpore. LMŠ ima tudi ta mesec slabšo podporo in jo bo, če se bo trend padca nadaljeval, kmalu ujela stranka NSi.

Zanimivo je, da se v parlament po raziskavi Ninamedije nebi uvrstil DeSUS. Novih strank, Z-dej in Naše dežele ankete niso zajele. prav tako na združenja Povežimo Slovenijo.

Velike razlike med rezultati različnih raziskav so med drugim posledica različnih načinov anketiranj. Zgornja grafika tako nazorno kaže, kako deleži nihajo v daljšem obdobju po anketah Parsifala za Novo24TV in Planet TV, Mediane za Pop TV in Delo ter Ninamedie za Večer in Dnevnik.

P.M.

Povezane objave

Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.

Država strada, Golob pa že načrtuje poletne počitnice. V takem apartmaju se bo razvajal?

Nekdanji poslanec Franci Kek, dobil globo 250 evrov!