Pokvarjeno! Ko na FDV, profesorica, kar sama učence poziva k udeležbi na protest.

FDV, družabno omrežje X

Levičarsko misleča fakulteta za družbene vede, se vse bolj vtikuje v politiko. Oziroma bolje rečeno, politiko vsiljuje lastnim učencem. In to počenja kar javno, brez kakršnega koli sramu.

Visokošolska učiteljica. dr. Nina Gorenc, nekakšen ekspert za angleščino politično retoriko in politični diskurz, je očitno tudi levičarska aktivistka, ki se v svojem službenem času, po vsej verjetnosti bori tudi za Palestino. No seveda ne z orožjem, ampak le z jezikom. 

In neverjetno, omenjena doktorica s FDV ni kar tako. Učencem te fakultete je namreč poslala pismo k udeležbi protesta v “podporo Palestine” pred glavnim vhodom FDV ob 13.30. uri, ki ga organizirajo določena študentska društva s podporo nekaterega osebja fakultete.  Ena izmed zahtev protestnikov, kot je zapisala, je opredelitev fakultete glede aktualnega konflikta v Izraelu in poziv k prenehanju sodelovanja z izraelsko fakulteto. Prav zanimivo bi bilo zvedeti, ali je bil ta protest tudi prijavljen na policijo, kot to veleva zakon. S FDV, nam še niso poslali odgovora.

Nadalje je profesorica Gorenc, svoje učence, k udeležbi protesta spodbujala s svojim natolcevanjem in brezbrižnostjo ter jim želela vcepiti svojo miselnost. Tako je zapisala: “Kot civilizirana demokratična država, članica EU in zveze Nato moramo biti sposobni obsoditi pozive k sovraštvu do Izraelske države. Še posebaj, ker se to dogaja v izobraževalni ustanovi, ki se ne bi smela nikakor politično opredeljevati. Razumemo, da so nekateri profesorji v svojem prostem času aktivisti, kljub temu pa to ne bi smelo postati del njihovega profesionalnega dela. Profesor ne sme vsiljevati svojega mnenja, tukaj je zato, da študentom profesionalno odpredava svoje področje. S propagando se študentje srečujejo že nekaj časa, po fakulteti se nahajajo palestinske zastave (tudi slika v priponki), razni letaki so postavljeni po poslopju in tudi deljeni, profesorji na predavanjih vključujejo svoje manifestacije glede tematike in vabijo na razna skrajna zborovanja. Prosili bi, da širšo javnost seznanite s propagando s katero se dnevno soočajo študenti FDV. Hvala in lep pozdrav”. 

Nespodobni zapis profesorice in spodbujanje učencev k udeležbi shoda je na omrežju X objavil tudi novinar Bojan Požar. Ob tem pa se sprašujemo, ali ni tak zapis bolj zrel za kakšno bolj primerno ustanovo, kot da se to posreduje učencem FDV.

Slika: Bojan Požar / omrežje X

Povezane objave

Priča napada na Gregorčiča. Napadalec ni bil vinjen.

V Markovcih je prišlo do tragedije. Umrl je otrok

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča