Je Nika Kovač zlorabljene punce prepričevala, da ime Smodeja ne izdajo javnosti?

Nika Kovač, slika tweeter

Kot poroča portal NTA, naj bi Nika Kovač, direktorica inštituta 8. marec, zlorabljena dekleta prepričevala, naj Smodeja ne izdajo javnosti. Če bi se te trditve izkazale za resnične, potem je to nekaj nesprejemljivega ne asmo za sam inštitut, ampak tudi za njeno direktorico. 

V uredništvo portala NTA so dobili informacije, ki bi domnevni napad na Niko Kovač, ki se je zgodil v začetku tedna, lahko postavili v čisto drugačno luč. Portalu NTA se je javil bralec, ki je v času afere Smodej bil v stiku z zlorabljenimi dekleti. Administratorke profila “Proti nasilju Dušana Smodeja” so mu zaupale, da naj bi jih Nika Kovač osebno kontaktirala in jim ponudila “pomoč”. Zgrožene so odkrile, da se Niki ne gre za pomoč, ampak za samopromocijo in dejansko za zaščito nasilneža Dušana Smodeja?

Mediji Kovačevo kujejo namreč v zvezde in jo v javnosti prikazujejo, kot veliko zagovornico žensk. Kot naj bi dejala zlorabljena dekleta naj jim nebi pomagala nič, še več, predlagala naj bi jim, da se vzdržijo javne objave imena z besedami “to ni najboljša pot” in da vse urejajo po “pravni poti”. Mnenje čemu tak nasvet si ustvarite sami, dejstvo pa je, da če javnost ne bi izvedela za identiteto spolnega predatorja, prijave ne bi bile podane na policiji in Smodej bi svoje umazanije lahko počel še naprej.  

Ali Inštitut 8 marec res ni želel, da javnost izve kdo so spolni predatorji v naši družbi? Ali je domnevni napad povezan s kakšno od žrtev afere Smodej? Kaj sploh dela tako opevani Inštitut 8 marec? So to prazne besede, ko pride do konkretnih dejanj pa so jih najbolje opisale kar dekleta sama – “neuporabni”, piše portal NTA.

Spodaj si lahko ogledate posnetek zaslona pogovora med bralcem portala NTA in administratorko skupine “Proti nasilju Dušana Smodeja”. (opravičujemo se za slabo kvaliteto zapisa):

Več na portalu NTA

Povezane objave

Nova odkritja! Sporni posli Golobovega GEN-i-ja tudi v Makedoniji?

Slavko Bobovnik, voditelj, ki je Odmeve in Milijonarja skoraj spravil na “kant”?

Janša se odzval na poročanje medijev, da so bili na shodu upokojencev vidni člani SDS