Je POP TV lagal in zavajal? SDS odločno: “Snežič ni pridobival sredstev stranki SDS!”

Rok Snežič, slika zajem zaslona

Da s člankom, ki ga je sproduciral POP TV v oddaji na 24ur, o sprejemanju podkupnine Roka Snežiča ter povezavami med Snežičem in stranko SDS, ni vse v redu je že včeraj, posumil tudi novinar Bojan Požar. Gre pri tem le za maščevanje naše največje komercialne televizije?

Evo, tako to gre: ker je Nova Slovenija (KNJF)  “udarila” po Marjanu Šarcu (petkovo zaslišanje zaradi spornega javnega razpisa – resničnosti šov Vojak v akciji MORS, sta Črnčec in Vukovićeva nemudoma usekala nazaj po Novi Sloveniji, oziroma Darsu, kjer je šef uprave Valentin Hajdinjak, vidni član NSi. Povračilni udarec je prišel prek POP TV , ki je, tudi vemo, poslovni partner v spornem razpisu resničnostnega showa MORS. Nič osebnega, samo biznis,” je včeraj zapisal Bojan Požar.

Zgodba pa ima seveda polno pomanjkljivosti in polno nedorečenih stvari. Med drugim seveda manjka tudi dokaz, ki ga ni. “Razkrivamo posnetek, na katerem davčni svetovalec Rok Snežič sprejme pet tisoč evrov gotovine. “Gre za podkupnino,” za rubriko 24UR Fokus razlaga žvižgač, ki je Snežiču na posnetku izročil 25 bankovcev po 200 evrov. Skupno mu je, trdi, plačal 90 tisoč evrov podkupnin.” So zapisali na POP TV in dodali: “del denarja pa naj bi šel tudi takratni največji vladni stranki SDS. Tako mu je, pravi, govoril prav Snežič.

Če mogoče prvi del o 5000 evrih podkupnine mogoče res drži, pa drugi podatki, kot pravijo na stranki SDS nikakor ne držijo in so izmišljeni. Tako so odgovorili: “Rok Snežič ni nikoli pridobival sredstev za stranko SDS. Ob tem dodajamo, da če bi novinarka to želela preveriti, bi odgovor tudi dobila. V stranki SDS namreč nismo prejeli novinarskega vprašanja na omenjeno temo, zgolj prošnjo za intervju predsednika SDS o poznanstvu z Rokom Snežičem. Intervju smo zavrnili, saj o temi “Rok Snežič” ni dodati ničesar, kar še ne bi bilo odgovorjeno. Novinarki je bilo predlagano, da morebitna dodatna vprašanja posreduje pisno in bi nanje tudi prejela odgovore. Tega ni storila,” so zapisali v stranki SDS.

Seveda  so levičarski mediji zgodbo povzeli in jo napihnili, kot jo znajo le oni. A dejanskega dokaza, da je Snežič pridobival denar za stranko SDS seveda ni. 

Levi novinarji, pa verjetno še iz časa “Kumrovške” šole, znajo narediti zmedo, da se pozornost preusmeri drugam. Torej. Najdejo žvižgača, ta naredi neki posnetek, potem pa prispevek še nadgradijo še z lažjo? 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

4 komentarji

vojkoj 23. 10. 2023 - 5:33
Ne oni so angeli, sami konstrukti, kamere lažejo prav tako zvočni zapis, glas ni njegov. Oj je tak poštenjak, samo z Maseratijem se vozi.
Simon Kovač 23. 10. 2023 - 6:48
Ok, ker nam vlada svoboda zakaj je potem žvižgac zakrit, skrit? Še Gale je imel vec jajc.
Andrej Križman 24. 10. 2023 - 3:56
Zasluzi kao 300 evrov na mesec zivi pa kot kralj. Pa nikoli nic kriv🤣🤣🤣🤣
Loko Poko 24. 10. 2023 - 2:40
Ne lazite v sds, jansa spodbuja k oborozevanju, da ga ni sram, da en tak politik izrece to. Tako nizkotni kot so v sds jih ni v sloveniji.
Dodaj komentar