Jure Sešek: “Janša je bil le Janez z umazanimi čevlji, ki je prišel pomagat!”

Pomoč je tisto, kar sedaj potrebujejo ljudje, katere je prizadela nedavna vremenska ujma. In, kot piše Jure Sešek, z radia Ognjišče več od objema je gotovo ponujena pomoč.

Poslušamo kako je prav biti sočuten, strokovnjaki nas opozarjajo, na kakšen način naj pristopamo k prizadetim. Objem, pravijo, je več vreden kot tisoč besed v slogu: “Vse bo še dobro,” ali: “Da ste le vsi živi in zdravi!” Podučil sem se, da s takimi mislimi, pa čeravno so srčno iskrene, tolažim le sebe. Objemi in prisluhni. Stiska mora ven, skrb naj bo ubesedena, mi pa bodimo sočutni sprejemniki.” Je na portalu radia ognjišče zapisal voditelj Jure Sešek, ob spominu na skupno pomoč pri sanaciji škode, ko sta s predsednikom stranke SDS, Janezom Janšo in drugimi pomagala odpravljati.

Naj se dotaknem objave omenjene fotografije z Janezom Janšo na našem facebook portalu. Vedno znova smo v dilemi, koliko in kaj objaviti, česa ne.  Vedno nas skrbi kaj bi se lahko razumelo narobe, kakšne komentarje bi lahko izzvali. Pa ne vem, če ima smisel spraševati se. Bodi to, kar si, objavi, kar bi po tvoji presoji lahko prineslo dobro. Objave prostovoljcev v teh dneh lahko predstavljajo vzpodbudo ostalim, morda predstavljajo kak droben obliž na rame prizadetim. Sprašujem se tudi, zakaj komentarjev ne znam videti tako, da bi lepi preglasili zlobne. Zakaj slednjim dajem toliko pozornosti, da me razjezijo. Zakaj me zapis anonimneža, ki cilja z ostro puščico tako boli?”Se sprašuje voditelj na radiu Ognjišče, Jure Sešek.

Jure Sešek  in Janez Janša, slika: omrežje X, (radio Ognjišče)

Vsem, ki verjetno ves čas le ždijo za tipkovnico ali telefonom in bruhajo gnev na vse, kar jim ni povšeči, bi rad odgovoril. Vsakemu bi rad napisal, da se moti, da je bil »vodja opozicije« v nedeljo le »Janez« z umazanimi čevlji. Da je prišel pripravljen na pomoč, garal do večera, da si je delovno oblačilo umazal tako, kot Iztok, Andraž, Neža, Jože in vsi ostali. Pri delu, z blatom, ki smo ga prenašali iz poplavljenih prostorov. Brez PR-ovcev je bil, brez želje po fotografiranju, brez vsega, kar so mu ob naši objavi slabega pripisovali. Prišel je z ženo in otrokoma.

Med tem, ko nekateri levičarji, ki večinoma spijo doma, kot poslanec Jonas Žnidaršič, bi take, ki si po njegovem nabirajo politične točke obešal sredi Ljubljane. Mariborski filozof Boris Vezjak, kateri si nebi umazal škornjev se norčuje iz blatne majice predsednika SDS Janeza Janše, predsednica društva novinarjev, ki je hkrati tudi in hči županje Črne na Koroškem Petra Lesjak Tušek, pa trdi, da so Janšo z “ajmajem” kar polili. 

Taki komentarji seveda ne pripomorejo k pomoči, še manj pa so v doprinos ljudem, ki jih je prizadela ujma. In zanimivo. take opazke prihajajo iz vrst prav tistih, ki so močni le na jeziku, kaj je to lopata in vedro, pa najverjetneje niti ne vedo.

Povezane objave

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper

Levičarska neumnost študentov na FDV. Ministrstvo in šola molčita?

27 komentarjev

Gren 9. 08. 2023 - 12:19
LEVAKI STE ŽE BREZ UMAZANIJE UMAZANI ALI SE SPOMNITE ŽIVALI UMAZANE ?
Simon Kovač 9. 08. 2023 - 12:16
Tjah, eni pač nikjer nimajo nič pokazat, najhuje, ko pokažeš, da nimaš v glavi nič, samo, da ni jj.ostalo pa je potem vseeno.
vesna 11. 08. 2023 - 7:39
vse za eno sliko... pa še to verjetno trajalo par 10.000 eur davkoplačevalskega denarja in cca 6 ur lajfa..... UOKVIRITA SI JO! JANSA IN STRIC POLEG TEBE! Zlati okvir in gasaaaa se naprej hvalisati
vesna 11. 08. 2023 - 7:49
skratka KDOR RESNICO POMAGA NI TAKO NASMEJAN :) brišite cenzura kolikor želite... tudi vi ste miniljivi... ne glede na to KDO JE VAŠ ŠEF? :)))
vesna 11. 08. 2023 - 8:20
Objavil: uredništvo ... Super ste! :) Kar tako naprej .......... :))))
vesna 11. 08. 2023 - 8:21
upam da tudi tako nasmejni ob objavi kot JANSA IN STRIC ob sanaciji :/
vesna 11. 08. 2023 - 8:23
VEM težko se je sprijazniti, DA SMO VSI, BREZ IZJEM MINLJIVI....! Mediji birište kolikor želite, fotografi delajte nasmejane slike kolikor žeilte, JANŠAAAAA že od praveka bodi kar nisi kolikor želiš..... 100 let prehitro mine :))))
vesna 11. 08. 2023 - 8:24
pa naj pride nov siv golob in nov siv mesec... isto sranje novo pakovanje ...
vesna 11. 08. 2023 - 8:25
janša ima vsaj ime. mesec je luna. golob je ptič. Ljudje pa ne glede na vse v stistki. IN NE POMAGA NASMEJANA SLIKA SANACIJE HAHAHAHA...PA ZATO NITI 3 razrede osnovne šole človek ne rabi .... samo MEDIJE..... ki napihnejo....
vesna 11. 08. 2023 - 8:27
sešek? ti verjetno še imaš ljudi za človeška bitja? je res tako veselo in nasmejano sanirati?
vesna 11. 08. 2023 - 8:33
brezvezni ste... katera luknja tako lepo vestno briše realne replike? ritna, nožna? Nima veze... hvala, kar tako naprej, pride prav... čez cca 10 let :) pišem v ameriko ... uživatje in mirno spite dolker vas zemlja ne pokoplje .... :) Janša sigurno čez 30 let več ne bo :))))) sploh pa ne tako nasmejaaaan... kdorkoli mu pa sledi.... pa naj ima 4000 jurije na dan! dober tek! ko ni kruha! jej zelenkote :)
vesna 11. 08. 2023 - 8:34
pa to celo za dva dni nazaj zastarel članek... eni res nimate pametnega dela.......
vesna 11. 08. 2023 - 8:39
Jure Sešek: “Janša je bil le Janez z umazanimi čevlji, ki je prišel pomagat!” JA, VSAJ ČEVLJE IMA............ :)
vesna 11. 08. 2023 - 8:40
kot umazani novinarji... VSAJ INTERTENT ELEKTRIKO RAČUNALNIK MIŠKO EKRAN IN TIPKOVNICO :)
vesna 11. 08. 2023 - 8:41
GREJTE SE S TEM, ČE VAM NA ZIMO VSEGA ZMANJKA..... vem... ste nedotakljivi.... kao
vesna 11. 08. 2023 - 8:46
paptetični ste... če potrebujete liter pitne vode ali hvalo.... pleas feel free to aks me us... :)
vesna 11. 08. 2023 - 8:47
wooou JANŠA junak... bravo! to manjka! super hvala novinarji! janša novinarji sešek najboljši ste!!!!!!!!!!!! Mi brez vas nebi imeli niti centimetra nad zemljo :) hvalaaaaaa..... junaki naši. še prosim kakšen tak članek!
vesna 11. 08. 2023 - 8:51
Nekdo se sedaj resničo ubada z mojimi komentarji? Vidim po brisanju .......... vestem... bolj kot tla od mulja.... in KDORKOLI SI ŽE ZA DRUGIM EKRANOM.... TUKAJ IMAM TEST ZATE patetična prodana ritka? JE TVOJE POSLANSTVO NA ZEMLJI KONČANO? dokler si živ/a ................................. NE!!!! hahahahahaha Če imaš vid ohranjen prosim spreglej, drugače pa pejt med slepe in slabovidne... Verjemi, da dolgi rok, ti bo šlo bolje kot da brišeš komentarje ene VESNE na članek ki je star že dva dni.
vesna 11. 08. 2023 - 8:57
ne glede na vse slika SEŠEKA IN JANŠE je ko bi nazdravljala na veselici...............
vesna 11. 08. 2023 - 9:00
veeeem skoda tudi mojega minljivega časa.... zato da kao kvazi noviranji brišete stavek, da je: "danes petek ju3 sledi sobota" ..... medtem ko jzsmarijabogpomage slike nasmejane sanacije... nima veze.... RITI SO Z RAZLOGOM OBLAZINJENE IN ZA VSAKO SE NADJE PALICA :)
vesna 11. 08. 2023 - 9:01
hvala kdorkoli se je tako trudil brisati resnico na članek star že dva dni... te najdem... sem pisala v ameriko... in jupi novinar.... pejdi raje v pondek sanirart.... če želiš sebi dobro. isto janša :)
vesna 11. 08. 2023 - 9:06
aide dijo.... z namsehom kot janša pri sanaciji :D in novinar/ka pri filanju ............
vesna 11. 08. 2023 - 9:15
Imam občutek da se gre že ena na ena ... Ampak kdorkoli si za drugim ekranom........ vse kar sem napisala, VESNA, mislim resno... vprašaj šefa: kdo je nabolj nevaren? Tisti ko nima nič več za izgubiti! In ki se zaveda minljivosti.... ;) VEST? ne more jo kupiti nič................ hvala, ko ste tako skrbno brisali stavke.... medtem ko ljudje.... katastrofa............. Da obstajate novinarji, ki se obremenjujetete s 24 urnim starim člankom.... na račun popačenega nasmeha janše... ko bi vsaj res 10 minut kidal ta drek.... ne pa ... eh... Tudi VI ste ne glede na prilive odgovori za sočloveka!!!! :) lepo sranje in upam da imate paloma wc papir ;)
vesna 11. 08. 2023 - 9:26
Kdorkoli že tako lepo vestno briše REALNE RESNIČNE KOMENTARJE pod članek star že več kot 2 dni......... že vem ime in priimek... ;) Še malo pa še krvno skupino številjko nog.... In ja dober tek, ko ne bo drugega za jesti, kot zelence...;) Drugače pa ja... lahko grem kattakojsedaj 2 metra pod zemljo itak se mi boste prej ko slej VSI pridružili in golobi in meseci in janše in novinarji
vesna 11. 08. 2023 - 9:37
ok... dala sem še možnost... pa vidim da v brezveze... polubcajkte jansko objemite goloba počesajte meseca.... novinar... lep šiht ša naprej!
vesna 11. 08. 2023 - 9:40
pa neeee brati tega kometarja!!!! boste morali doplačati 50% na dipotrijo. itak bo pa KAO novinar vse brisal TAKO DA OK
vesna 11. 08. 2023 - 9:57
Novinar/ka lepo spi..... :) ;)
Dodaj komentar