Kako naj bi mariborska poslanka Lena Grgurevič lagala o svoji “nizki” poslanski plači?

Lena Grgujević, zajem slike

Zadnje dni smo priča neumnostim, ki jih v parlamentu kvasi mariborska poslanka Leha Grgujevič. Poslanka, ki ni zadovoljna s svojo poslansko plačo. In poslanka, kateri, ne boste verjeli, za življenje ostale le 1500 evrov mesečno. Nekateri so celo predlagali, da bi za poslanko začeli zbirati zamaške. A o tem na koncu prispevka

Veliko nebuloz zadnje čase iz poslanske klopi kvasi mariborska poslanka Lena Grgujevič. Njene laži je na svojem blogu razkril Vinko Gorenak. Njegov zapis objavljamo v celoti (nelektorirano):

Lena Grgujevič je javno trdila, da je njena poslanska plača sedaj nižja od tiste, ki jo je imela na prejšnjem delovnem mestu. Prav tako je trdila, da ima 3000 evrov neto plače in da plačuje 700 evrov za stanovanje in 800 evrov za potne stroške, zato naj bi ji ostalo okoli 1400 do 1500 evrov neto plače, kar naj bi bilo manj, kot je bila njena plača na prejšnjem delovnem mestu višje pravosodne svetovalke na Okrožnem sodišču v Mariboru. Ob tako kreativnem izračunu je to tudi mogoče, a poslanka zavaja in laže.

Poslanka Lena Grgurevič, ki je sicer predsednica Odbora za pravosodje v Državnem zboru preprosto laže ali zavaja.  In to počne na povsem trapast in neumen način. Ne zaveda se namreč, da ima 1500 evrov neto plače le manjšina naših ljudi, sploh pa se ne zaveda teže svojih zavajujočih, pa tudi lažnivih izjav. V nadaljevanju naredimo analizo njenih izjav.

Sodeč po njenem uradnem življenjepisu je bila Lena Grgurevič pred nastopom poslanskega mandata višja pravosodna svetovalka na Okrožnem sodišču v Mariboru. Njeno delovno mesto je bilo uvrščeno v 38. plačni razred. Koliko je zaslužila neto ne želim špekulirati. Jasno pa je, da so poslanci uvrščeni v plačne razrede med 55. do 62. odvisno od tega ali gre za podpredsednike Državnega zbora, predsednike odborov, kar ona je, podpredsednike odborov ali navadne poslance brez funkcije. Če njeno sedanjo plačo preračunam na palec, pri tem pa upoštevam neto plačo podpredsenika odbora Državnega zbora, potem ne gre za 3000 evrov neto ampak vsaj za 3300 evrov neto, seveda s poslanskim dodatkom ob redni plači. Na tej točki opozarjam na njeno prvo laž.

Kaj pa njena naslednja laž ali zavajanje. Poslanka je povedala, da plačuje 700 evrov za službeno stanovanje in 800 evrov za potne stroške, ki jih ji država ne povrne. No ja. Če si je poslanka izbrala službeno stanovanje v velikosti 65 kvadratnih metrov na Kotnikovi ulici v Ljubljani, ali pa so ji ga dodelili, podatek najverjetneje drži.

Vsekakor pa je lažniva njena izjava, da plačuje 800 evrov za potne stroške, ki ji jih država ne povrne. Podatek utegne biti celo točen, če upoštevamo, da je razdalja med Mariborom in Ljubljano in nazaj 256 kilometrov, kar na mesečni ravni ob upoštevanju tega, da ob ponedeljkih poslanci ne hodijo v Državni zbor, znese 4350 kilometrov. Če ta podatek pomnožimo s ceno goriva, res dobimo okoli 800 evrov. Toda kje se skriva njena laž?

Službeno stanovanje poslanec seveda dobi, če biva med tednom v Ljubljani in se ne vozi domov. Službeno stanovanje se torej povsem jasno izključuje s potnimi stroški. Torej eno ali drugo, poslanka pa lažnivo prikazuje kot, da se ji dela krivica ker ji potni stroški niso povrnjeni.

Morda pa je to primer samoovadbe poslanke KPK, kaj pa če poslanka stanovanje oddaja? Nerazumno je namreč to, da bi plačevala službeno stanovanje v katerem nebi bivala ampak bi se dnevno vozila domov. Le zakaj bi to počela?

Za konec pa se vrnimo k njenemu uradnemu življenjepisu, objavljenem na spletni strani Državnega zbora. Takole je zapisala: »Že pred vstopom v politiko sem bila ekonomsko, pa tudi sicer neodvisna ženska, ki goji in spoštuje družinske vrednote. Zelo cenim iskrenost, resnico, poštenost, solidarnost, svobodo in pogum«. Vse lepo in prav gospa poslanka, s svojo izjavo v Državnem zboru pa ste negirali samo sebe. Boste po poslanskem mandatu kandidirali za neodvisno sodnico? Pogoje namreč imate, ne le tiste formalne, ampak tudi neformalne dokazane v politiki. Je na svojem bogu zapisal Vinko gorenak.

A ljudje ne nasedajo ubogi Leni, ki očitno težko preživi s svojo poslansko plačo. Hudomušno celo predlagajo, da se zanjo zbirajo zamaški. 

Čakamo, da bo Grgujevičeva v parlamentu dala kakšen pameten predlog za mesto Maribor, kajti zato je bila tudi izvoljena, da zastopa Mariborčane in Mariborčanke, ne pa da joka o svoji plači.

Povezane objave

Dominika Švarc Pipan v novi aferi. Tokrat gre za najemnine, za celjske tožilce?

POZOR! Neznano kam je odšel Marijan Urošević! Ste ga videli?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

6 komentarjev

Manc Manx 22. 11. 2023 - 4:53
To je največja in najbolj nagnusna debela levičarska podgana.Laze ko svinja dotalno je neizobražena besedni zaklad poden od podna kar je tipično za levičarske podgane.Zato se sprašujem kako je tako neizobražena retardirana podgana prišla v parlament oziroma vemo preko kurcev.Ne zna drugo kot SDS po moje ma mokre sanje na SDS pa Janšo tako da jbm SDS in Janša.Ste pa nesposobni do konca to ze vsi vemo in retardirani do konca to se vidi vsaki dan bolj.Vi delate dobro ha ha ha nesposobni retardirane levičarske podgane ste pika.Vi ste politično truplo za vedno.Greste by by se malo in to vas ubija.Lp levičarske podgane retardirane
Dado 22. 11. 2023 - 13:31
In vi se imate za strpneže? Ste pa največji provokatorji in vse kar znate je žaliti. Po stilu vašega pisanja je pa tudi opaziti, da bo treba še kako knjigo ali 10 njih prebrat, da boste po izobrazbi sploh segli do gležnjev gospe Leni...
mapu 26. 11. 2023 - 6:34
Dado, lepo vas prosim, ne mi govoriti o razgledanosti Grgurović Leni.. Zrela je za "odstrel" Mariborčani jo prav sovražijo, kar pozanimajte se....
mona lisa 22. 11. 2023 - 7:45
Poslanka Svobode. To pove vse. Lažejo ko odprejo usta.
marker 23. 11. 2023 - 2:22
Ta poslanka je pravnica. Koliko je pa vredno naše pravo, pa občutimo davkoplačevalci na svojih plečih, ko nam ESČP izdaja kazni za slabo delo našega sodstva. Žal je naše sodstvo nedotakljivo, zato namesto njih plačujemo kazni davkoplačevalci. To pravno fakulteto pa naredi prav vsak. To vidimo po njihovi kulturi in morali v svojih nastopih v parlamentu in v javnosti.
mapu 26. 11. 2023 - 6:29
Eno navadno babše, ki je zrela za na deponijo.... Čimprej moramo "sfukat levuharje" Po Masleši...
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več