Rupar pospešeno ustanavlja stranko upokojencev. Ustanovni kongres že januarja!

Pavle Rupar, ustanovitelj inštituta, 1. oktober

Društvo Inštitut 1. oktober na svoji spletni strani objavilo statut, poslovnik ustanovnega kongresa in program nastajajoče stranke, kot so ljudje javno odločili na 8. vseslovenskem protestnem shodu.

Pavel Rupar ustanavlja stranko upokojencev. Tako bo iz društva 1. oktober, ki združuje upokojence nastala politična stranka, ki bo skrbela za status upokojencev in se bo borila za vstop v parlament. “Upokojenci v parlamentu potrebujejo nekoga, ki bo skrbel za njih,” je dejal Rupar za naš portal e-maribor.si.
Na poseben e-mail glasupokojencev.statut@gmail.com bodo do 15.12.2023 sprejemali mnenja vseh  ljudi, jih preučili in dopolnili predlagano. Hkrati pa v društvu vabijo, da ljudje posredujejo predloge kandidatov za funkcije stranke:
-predsednika,
– člane Izvršilnega odbora,
-člane nadzornega sveta in delegate, ki bodo o predlogih glasovali na izredni seji pred kongresom v skladu s statutom.

Kot so zapisali, želijo javno, plodno in konstruktivno sodelovanje. Kongres bo v januarju, poleg 80 delegatov iz občinskih odborov, ki bodo z glasovanjem potrdili dokumente in funkcionarje, bo vabljenih še 250 so-ustanoviteljev stranke. Po Zakonu o ustanovitvi stranke mora svojo pobudo na Upravnih enotah overiti vsaj 200 polnoletnih državljanov Slovenije . Obrazec je objavljen na spletni strani društva. Bodite naši soustanovitelji, prvih 250 bomo povabili na kongres stranke. Skratka, zdaj gre zares, sodelujte in odločajte o prihodnosti države in nas samih.

Ustanovni kongres Stranke upokojencev, bomo neposredno prenašali tudi na portalu e-maribor.si!

Povabilo na shod

Društvo 1. oktober tudi tokrat vabi na vseslovenski shod, ki se bo tokrat razširil na shod proti vladi Roberta Goloba, kajti laži in zapostavljanja upokojencev je bilo dovolj pravijo. Tako bo shod 1. decembra ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani. O podrobnostih shoda bomo še poročali na portalu e-maribor.si!

Bodo pa na shod s posebnim avtobusnim prevozom odšli tudi Mariborčani. Odhod bo tako, kot vedno, izpred PLANETA TUŠ, OB 12.30. URI! 

Povezane objave

Tako v tajnosti ponoči vozijo migrante v azilni dom v Logatec

Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!

Za vsako rit raste palica. Franci Kek dobil globo 250 evrov!