KAKO RAVNATI z odpadnim materialom za samotestiranje?

Na podlagi sprejetega ukrepa države o prostovoljnem samotestiranju učencev na domu, s ciljem  prepoznavanja morebitnih okužb s SARS-Cov-2, se bo posledično pojavila tudi večja količina s tem povezanega odpadka – materiala za samotestiranje.

 Ministrstvo za zdravje je izdalo navodilo, da je potrebno vse odpadke, ki nastanejo pri izvajanju samotestiranja (uporabljene robčke in testni material) odložiti v plastično vrečko, katera ni dostopna otrokom. Ko je ta polna jo je potrebno zavezati, pustiti še 72 ur in jo nato odložiti med mešane komunalne odpadke, v črne posode oz. zabojnike.

Naj se ne zgodi, kot se še danes dogaja z uporabljenimi maskami, da le-te ležijo tudi na pločnikih, zelenicah in drugih javnih površinah. Tudi z maskami je potrebno ravnati odgovorno in jih v zaprtih vrečkah odložiti v zbirne posode za mešane komunalne odpadke.

Bodimo odgovorni in naj nam ne bo vseeno – poskrbimo, da bomo skrbeli za zajezitev okužb tudi s svojim odgovornim ravnanjem z uporabljenimi maskami, rokavicami in  materialom za samotestiranje.

Povezane objave

NEPRESLIŠANO! V tednu dni spet smrti zaradi covida. Previdno!

Dijake cepili z napačnim cepivom brez njihove vednosti

Koliko ljudi ima trajne stranske učinke po cepljenju?