NEPRESLIŠANO! V tednu dni spet smrti zaradi covida. Previdno!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Covid-19 seveda ni bolezen, ki bo izginila, nasprotno, poleg drugih, običajnih zimskih virusov imamo zdaj še covid. In s tem se bomo morali navaditi živeti.

»Zadnji čas je veliko obolelih za covidom-19, vse več jih potrebuje tudi bolnišnično zdravljenje. Covid je razširjen tudi med zaposlenimi v bolnišnicah, kar povzroča težave. Poleg covida-19 je na pohodu tudi respiratorni sincicijski virus, ki je za otroke do dveh let in za starejše, imunsko oslabljene ljudi zdaj nevarnejši od covida-19. Na srečo se gripa še ni zares začela,« je v pogovoru za Delo razkrila dr. Tatjana Lejko Zupanc, infektologinja in predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v UKC Ljubljana.

11 bolnikov s covidom-19 je umrlo v tednu med 21. in 27. novembrom.

Trije odmerki, s katerimi smo se cepili v času epidemije še varuje pred težjim potekom bolezni. Če smo v tvegani skupini, se priporoča dodaten nov odmerek. Kadar se pojavijo znaki okužbe, ne gremo v šolo in v službo, treba je ostati doma.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZjb3ZpZC0xOS5zbGVkaWxuaWsub3JnJTJGZW1iZWQuaHRtbCUyMyUyRnNsJTJGY2hhcnQlMkZNZXRyaWNzQ29tcGFyaXNvbiUyMiUyMGZyYW1lYm9yZGVyJTNEJTIyMCUyMiUyMHdpZHRoJTNEJTIyMTE0MCUyMiUyMGhlaWdodCUzRCUyMjcyMCUyMiUzRSUzQyUyRmlmcmFtZSUzRQ==[/vc_raw_html][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZjb3ZpZC0xOS5zbGVkaWxuaWsub3JnJTJGZW1iZWQuaHRtbCUyMyUyRnNsJTJGY2hhcnQlMkZEYWlseUNvbXBhcmlzb24lMjIlMjBmcmFtZWJvcmRlciUzRCUyMjAlMjIlMjB3aWR0aCUzRCUyMjExNDAlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjI3MjAlMjIlM0UlM0MlMkZpZnJhbWUlM0U=[/vc_raw_html][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZjb3ZpZC0xOS5zbGVkaWxuaWsub3JnJTJGZW1iZWQuaHRtbCUyMyUyRnNsJTJGY2hhcnQlMkZTcHJlYWQlMjIlMjBmcmFtZWJvcmRlciUzRCUyMjAlMjIlMjB3aWR0aCUzRCUyMjExNDAlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjI2MzAlMjIlM0UlM0MlMkZpZnJhbWUlM0U=[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

5 komentarjev

mona lisa 4. 12. 2023 - 5:46
Za to vlado covida ni. Vse tiho je ljudje pa zbolevajo. Sicer pa tisti ki si lahko to privoščite idite na morje, noge namočite v vodo.Samo pazite da takrat posije nekaj sončka.In ste zdravi. Tako priporoča prvi zdravnik v državi doktor Golob.
Darinka 4. 12. 2023 - 5:54
Tako daleč smo prišli, da v prodajalnah pri vhodu nihče več nima razkužil, da bi lahko vsaj držalo vozička razkužil. Zato pozivam vse , da razkužilo nosimo seboj.
Dado 4. 12. 2023 - 7:12
Prav je, da se v medijih NE dela nepotrebna panika. Ampak ta portal je itak vedno neka izjema... Ste pa navadno skropucalo od portala. Tako vsebinsko, da se slovnično sploh ne pogovarjamo... Zato pa vas je tako "zanimivo" brat... :)
Vipavec 5. 12. 2023 - 0:24
Dobro jutro strokovnjak si se zbudil
Dado 5. 12. 2023 - 6:46
Dober dan. Želite?
Dodaj komentar