Kakšne novosti se obetajo v informativnem programu RTV?

RTV Slovenija, slika: v Fokusu

Na RTV se obetajo velike spremembe! Še posebej pri informativnem programu, kjer je gledanost močno padla. Očitno navijaško – leve novice ne prinašajo napredka.

Kakšne novosti se obetajo na TV Slovenija?

V. d. direktorja Televizije Slovenija dr. Valentin Areh pravi, da bo televizija deležna precejšnjih sprememb. Informativni program je namreč v krizi na račun padca gledanosti. Samo Dnevnik in Odmevi so od leta 2003 izgubili kar 250 tisoč ali kar polovico nekoč zvestih gledalcev. “Večji delež poslušalcev na Radiu Slovenija nas navdaja z upanjem, da bomo po tej poti šli tudi na Televiziji Slovenija in povečali število gledalcev, ki spremljajo naše programe.” Piše portal Nova24TV.

Po Arehovih besedah je bil glavni motiv pri spremembah programsko-produkcijskega načrta za leto 2022, da se skuša prisluhniti čim večjemu številu gledalcev, njihovim željam, njihovim interesom in zahtevam. Državljani namreč kot davkoplačevalci financirajo program. “Ponosni smo, da se zgledujemo po oddajah najuspešnejših evropskih televizij, kot so BBC, ZDF in ORF.”

[color-box color=”yellow”] Dolžina oddaje Prvi Dnevnik ob 13.00 bodo prilagodili na 13 minut, tako dolga je oddaja Zeit im Bild ob 13.00 na ORF. Dolžino Dnevnika bodo prilagodili na 20 minut, enako dolžino imata enaki oddaji Zeit im Bild ob 19.30 in ZDF Heute ob 19.00. Dolžino Odmevov bodo prilagodili na 25 minut, enako dolžino ima oddaja Zeit im Bild ob 22.00. Po novem bodo kulturne novice po Dnevniku, informativna oddaja o kulturi ne bo več odrinjena na konec programa v poznih večernih urah. Oddaja Slovenska kronika bo po novem tudi v soboto in nedeljo, s čimer se bo za deset odstotkov okrepilo vsebino, namenjeno lokalnim in regijskim novicam.[/color-box]

Kot smo že poročali, bo nova v. d. odgovorne urednice Informativnega programa RTV bo Jadranka Rebernik

P.M.

Povezane objave

Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!

Za vsako rit raste palica. Franci Kek dobil globo 250 evrov!

Žan Mahnič, vladajočim ob razpravi o preiskovalni komisiji, nalil čistega vina!