Kakšne plače imajo za svoje (ne)delo naši ministri in zadnji komunist Kučan?

Robert Golob, parodija, slika: Demokracija

Dobre plače, privilegiji, službeni telefon, službeni avtomobil, lastna tajnica… To so le nekatere prioritete ministric in ministrov Golobov vlade. No pri predsedniku bi poleg vseh prioritet dodali še njegovo ljubico. 

Naša predsednica države Nataša Pirc Musar, za svoje (ne)delo prejema največ. Za mesec oktober prejela plačo bruto 6.477 evrov. Plača premiera Roberta Goloba pa je bila za oktober 6.531 evrov (neto 4.059 evrov).

Podatke so iz DZ poslali portalu Spletni časopis, kjer pa so ugotovili, da le ti, niso najbolj pregledni. Najprej je tu nekdanji minister Uroš Brežan (Svoboda), ki še ni našel nove službe in prejema nadomestilo. Dobil je 5.186 evrov plačila. Prav tako nekdanja ministrica Sanja Ajanović Hovnikov (Svoboda), ki je za del prejšnjega meseca dobila 1.646 evrov plačila. Nekdanja ministrica za kmetijstvo Ireno Šinko (Svoboda), je dobila 2.880 evrov plačila za slabo polovico meseca. Njeno delo od takrat opravlja obrambni minister Šarec, ki je za vodenje obeh resorjev dobil kar  6.000 evrov bruto. Toliko bi dobil tudi, če bi vodil le obrambno ministrstvo. Plača premiera Roberta Goloba je bila 6.531 evrov (neto 4.059 evrov), plačilo za Luko Meseca (Levica), ki začasno vodi vlado, ker je Golob na bolniški, pa 5.832 evrov. 

Nekdanji (komunistični) predsednik Milan Kučan, edini v državi prejema nekakšno nadomestilo (zakaj ve mogoče Matej Tonin?) v višini 1514 evrov bruto doplačila, da njegov skupni prejemek s pokojnino znaša osemdeset odstotkov plače predsednice države. Torej skupaj okoli 4000 evrov?

Eni so si očitno dobro postlali?

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

2 komentarja

mona lisa 18. 11. 2023 - 5:39
Vse to plačujemo mi tudi poplavljenci, nekateri z minimalnim dohodkom in upokojenci ki čarajo da prezživijo mesec z mizerno pokojnino po 40 letih dela. Nato pa še paraziti iz NVO, pa razne konkubine.
ara 19. 11. 2023 - 8:13
Konkurbine se reče pravilno.
Dodaj komentar