NSi se meša? Radi bi v koalicijo brez volitev?

Nova Slovenija podpira predčasne volitve, a ocenjuje, da so malo verjetne. So se pa pripravljeni pogovarjati o drugačni koaliciji znotraj sedanje sestave državnega zbora.

Pri Novi Sloveniji, krščanski stranki, ki se vse bolj obrača na levo, k čimer pripomoreta dve “črni ovci” Ljudmila Novak in Janez Pogorelec, bi radi sodelovali v koaliciji, kar brez volitev?  Kajti, če bi bile volitve v tem trenutku bi, bodimo realni, zelo trepetali za obstanek v parlamentu. 

Tonin je na današnjem kongresu NSi v Horjulu, nekoč glavni nekoč glavni postojanki Ljudmile Novak. dejal, da če bi se našel kandidat za mandatarja, ki bi ga podprli tako na levi kot na desni,  NSi spravil v vlado? Danes je sicer NSi je predstavila tudi evropski program stranke, ki ga je zasidrala okoli svojih ključnih vrednot, med katerimi zatrjujejo da je to delo, domovina, mir in veselje do življenja.

“Pripravljeni smo se pogovarjati o drugačni koaliciji znotraj sedanje sestave parlamenta. Ključno vprašanje pa je, ali je možno dobiti kandidata za mandatarja, ki bi lahko dobil podporo na levi in na desni,” je povedal Tonin.

Torej bi Nova Slovenija, brez volitev rada vladala? Se je Tonin to naučil od prijatelja Kučana?

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

5 komentarjev

marker 18. 11. 2023 - 11:23
Tonin ima pravo rešitev zase. Če bi bile volitve, bi NSi izpadla iz parlamenta.
Pepe Vasjebe 18. 11. 2023 - 15:28
Kućko s prućko ni prijatelj od Tonina, ampak je njegov delodajalec! Kwa vam kla ni jasn?
mona lisa 19. 11. 2023 - 4:24
Tonin zbudi se. Si navadna sluz kot tvoja učiteljica.
Čunga Lunga 19. 11. 2023 - 11:45
NSi razmišlja kot levica saj imata podobno število poslancev. In če je motor sedanje vlade stranka z najmanj poslanci,ni vrag da tega ne zmore tudi NSi. Zato se boji volitev,ker potem pride na vrsto štetje poslancev ne belih mišk.
Bojan Tomc 20. 11. 2023 - 3:19
He he he, ne bo vam uspelo... to je svobodica
Dodaj komentar