Kampanjo Nataše Pirc Musar, plačala kar njena (bogata) družina

Plakat Nataše Pirc Musar

Čeprav je komaj zbrala 5000 overjenih podpisov podpore za kandidaturo in jih v Mariboru celo “kradla” Anžetu Logarju, ji je uspelo. Uspelo ji je celo, da je na koncu premagala Anžeta Logarja in postala prva ženska predsednica Slovenije.

Strošek predsedniške kampanje, ki je znašal 124.642 evrov je prijavila tudi Nataša Pirc Musar. Znesek je krepko manjši kot ga je prijavil kandidat največjih vladnih strank SD Tanje Fajon in Svobode Roberta Goloba Milan Brglez in se je popolnoma osmešil. Pirc Musarjeva, ki jo je v drugem krogu podprlo več volivcev kot Anžeta Logarja, ni bila kandidatka stranke in je morala denar zaradi tega zbrati s prispevki državljanov. 

Za kampanjo sta največ prispevala zakonca Pirc Musar. Vsak skoraj po 20.000 evrov. Po 19.000 evrov pa še Damjan Gale in Darinka Pavlič Kamien, ki je bila odgovorna oseba (organizator) kampanje. Še 14.000 pa Marjeta Musar.

Ko bo računsko sodišče pregledalo poslovanje in poročanje, bo kandidatka prejela povrnjenih 58.057 evrov ali skoraj polovico stroškov kampanje. Ker je Darinka Pavlič Kamien, ki je vodila kampanjo, zbrala 127 evrov več kot je porabila, je presežek nakazala Zvezi prijateljev Mladine Moste Polje. 

Mogoče pa se bo njen soprog, ko bo Musarjeva dobila povrnjen denar, le odpovedal mesečni nagradi 800 evrov za nič dela?

 

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

2 komentarja

mona lisa 23. 03. 2023 - 2:59
Ta ni vredna besed pa je predsednica. Uboga blesava Slovenija.
Pepe Vasjebe 23. 03. 2023 - 17:16
Slovenija ni blesava. Je pa blesav tisti del prebivalstva, ki se je odpravil na volišče in volili to babjo zlobo. Tisti pa, ki niso šli pa se danes sprašujejo kako je možno da zmaga baba s takim nahrbtnikom (laži, davčne utaje, podpiranje spolnih zlorab, promuslimanske geste, ...), ti pasivci so pa navadni lenuhi in nevredni, da živijo v Sloveniji.
Dodaj komentar