Katičeva je na čelu pravosodja že prej delala neumnosti?

Andreja Katič, slika: STA

Bog nas obvaruj. Na mesto pravosodnega ministrstva prihaja “partizanka” Andreja Katič, ki je bila že na čelu pravosodja. Takrat se je družini Janković odpisalo 29-milijonski odpis dolgov.

Od nekdanje in bodoče ministrice Andreje Katič že prej ni bilo nič. Prav mandat Katičeve zaznamovala ena največjih afer slovenskega pravosodja, 29-milijonski odpis dolgov družini Janković. Prav v času Katičeve naj bi bila tudi podpisana prva pogodba za astronomsko obnovo sodišča na Jesenicah, ki je dobilo kar tri popolnoma opremljene kuhinje s pečicami.

Je Katičeva že prej v času ministrovanja pripravila zakonodajo, ki bi kazenske postopke naredila bolj učinkovite? Je naredila kaj na področju insolvenčne zakonodaje? Še vedno imamo kazenski postopek sestavljen tako, da v njem velikokrat neuspešno sodelujejo policija, tožilstvo in sodišče, ki v primeru počasnosti in padanja primerov prelagajo odgovornost eden na drugega. Se sprašujejo na portalu Preiskovalno.si.

Ministrica ni poskrbela za to, da bi se recimo skrajšale ali ukinile nepotrebne sodne preiskave, na kar so že v njenem mandatu opozarjala sodišča. Ministrica Katičeva ni storila ničesar. Namesto reševanja pravosodja in zapravljanja davkoplačevalskega denarja, pa se je Katičeva raje udeleževala partizanskih proslav. V tem pa je bila zelo uspešna.

Andreja Katič, med partizani

A kot je praksa pri Socialnih demokratih, je bil tudi pri Katičevi problem razmetavanja davkoplačevalskega denarja. Pod ministrovanjem katičeve leta 2019, se je začela famozna obnova sodne stavbe na Jesenicah, ki je stala kar 5,5 milijona evrov Prvo pogodbo za obnovo je podpisal takratni generalni sekretar Katičeve, Uroš Gojkovič.

Kot piše portal Preiskovalno.si, stavba za sojenje sploh ni primerna. Mnogokrat se zgodi, da med razpravo kdo v stanovanjskem delu razbija.  V stavbi, je zaposlenih vsega 35 oseb. Za 5,5 milijona evrov, bi pričakovali zlate kljuke, mahagonijev les, tikovino, ploščice iz oniksa. Seveda nič od tega ni. Je pa v stavbi sodišča za 35 zaposlenih na voljo kar 12 toaletnih prostorov!

Zaposleni imajo na voljo kar  11 kabinetov, ter 3 povsem nove, popolnoma opremljene kuhinje, z najnovejšimi pečicami in neuporabljeno knjižnico. Le kdo od sodnikov kuha v povsem opremljeni kuhinji na jeseniškem sodišču? Obnovo stavbe naj bi takrat Katičeva zaupala  podjetju Kovinar Gradnje ST, d. o. o., Jesenice, ki naj bi bil tesno povezan s stranko SD.

In ta ista Katičeva , ponovno prihaja na čelo ministrstva za pravosodje? Se torej praksa razmetavanja davkoplačevalskega denarja nadaljuje?

 

 

 

Povezane objave

Za otroke umorjene Sabine so zbrali denar dobri ljudje. Poskrbeli tudi za računalnike.

V Kamnici prijetno srečanje članic in članov stranke SDS Maribor! #foto #video

Saj ni res pa je. Za inštalaterja strojnih inštalacij v SLOVENSKI Bistrici, obvezno znanje albanščine?

6 komentarjev

Dieta 28. 02. 2024 - 5:53
To je samo janševa populistična oznaka. Nič drugega. Vedno in samo Janša je bil sposoben, on pa je odločal, kdo je lahko njgov vojak, da je zasedelministrski položaj. POLEG TE LAŽI SDS ŠIRI ŠE DRUGE. NAJBOLJ ODMEVNA JE, DA JE BILA KATIČEVA ŽE MINISTRICA , MINISTRICA GROBARKA. TO NAJ BI BILA NA MINISTRSTVU ZA BRAMBO. ODLIČNO PISUNI SDS. ZABITI, PIŠETE NEPREVERJENE ČLANKE. ZA LAŽI STE NAGRAJENI. KATIČEVA NIKOLI NI BILA MINISTRICA ZA OBRAMBO.
marker 29. 02. 2024 - 2:42
Bila je ministrica na obrambi in v pravosodju.
Dizzy Spellbound 28. 02. 2024 - 5:09
Bravo Slovenčeki, saj je normalno, da v teh časih prihajajo na "odgovorne?" funkcije priimki s ć. preobrazba Slovenije v Severno Srbijo ....
Dieta 28. 02. 2024 - 5:53
Bravo zabiti in neizobraženi.... kar že si. A vsakokrat kupiš buće SDS ???
Pepe Vasjebe 28. 02. 2024 - 8:13
"Se torej praksa razmetavanja davkoplačevalskega denarja nadaljuje?" Ja sveta prprosščina. Pa saj to je namen vladanja in vladrjev z levo reminiscenco!
marker 29. 02. 2024 - 2:09
Po Titu Tito. V času njenega ministrovanja so Jankoviću odpisali 29 milijonov dolgov.
Dodaj komentar