Kdo finančno (še) vzdržuje stranko SD, da ta ne potone?

stranka SD, Slika: Nova24TV

Močno zadolžena stranke SD, se nikakor ne more rešiti iz finančnih težav. Čeprav so nepremičnine komunistov avtomatsko postale, kar njihove.

Komunisti se niso nikoli spraševali od koga je kakšna nepremičnina. Enostavno so jo vzeli. Seveda zanj niso plačali nobene najemnine, še manj pa izplačali kakšno odškodnino. To je očitno v podzavest in kri, prešlo tudi k ponosnim komunističnim naslednikom, stranki SD, ki finančno vse bolj tone.

Kot piše Spletni časopis so darila in kapitalski prihodki, tisti, ki stranko še držijo finančno pokonci. Nenavadno veliko je bilo pri stranki SD posojil od posameznikov s priimkom Žibert in Kregar. SD, v primerjavi z drugimi strankami izstopa po tem, da je več kot četrt milijona evrov zbrala z darili, kar je veliko več kot vse druge stranke v seštevku. SD je razkrila za 35.136 evrov teh “donatorjev”. Največ sta med razkritimi velikodušneži prispevala Jan Šabič z 10.000 evri in Zvijezdan Mikić s 7.830 evri. Med razkritimi donatorji sta tudi dva od treh kandidatov za šefa stranke: Jani Prednik in Milan Brglez. Oba sta podarila več kot tri tisoč evrov.  No zadnja dva si kaj takega lahko privoščita. 

Že zdavnaj bi SD finančno pokleknila če nebi stalno najemala posojil. V lanskem letu, ki jih je bilo za 411.000 evrov, največ sto tisoč evrov, so si sposodili od Delavske hranilnice, po 20.000 evrov pa so jim posodili Milena Kregar, Sašo Golob, Jan Šabič, Luka Najdenov in Gordana Fekonja, med 19.000 in 20.000 evrov pa še Blaž Kregar, Miha Kregar, Matjaž Kregar, Matjaž Žibert, Klemen Žibert, Jasna Žibert.

In zanimivo. Na naslovu Matjaža in Milene Kregar Litijska 29 se na spletu pojavi Gostilna Kregar. Matjaž Kregar je bil kot kuhar in podjetnik v preteklosti tudi kandidat stranke LDS na lokalnih volitvah v Ljubljani. Družina Žibert pa je javnosti znana zaradi afere z nakupom sodne stavbe, za katero so ministri vlade Roberta Goloba tik pred novim letom denar našli v državnih rezervah, v katere so prelili tudi še neporabljene prispevke za pomoč poplavljencem.

Ker pri “komunistih” nobena usluga ni zastonj razni Kregarji in Žiberti že vedo zakaj pomagajo?

 

po viru: Spletni Časopis

 

 

 

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!