Razpis – Festival pod Pohorjem 2024

Leto je zopet na okoli in pripravlja se že 8. festival pod Pohorjem v Oplotnici.

Festival bo potekal v petek, 23. 8. 2024, ob 20.30 uri na grajskem dvorišču v Oplotnici. Na razpisu bo sprejetih največ 8 ansamblov, ki jih bo po kriteriju strokovnosti izbrala tričlanska strokovna komisija. Vsak ansambel se bo predstavil z dvema skladbama.

Letošnja novost je, da se lahko kot lastna skladba prijavi skladba, ki je lahko že bila javno predvajana, izdana v letih 2023 ali 2024 in ni bila nagrajena na drugih festivalih v Sloveniji.

Drugo skladbo, t.i. skladbo iz zakladnice, bo določil organizator glede na prijavljeno tekmovalno skladbo. To pomeni, v kolikor bo imel izvajalec kot tekmovalno skladbo polko, se bo izbral valček ali obratno. Organizator bo izbral skladbo iz zakladnice glede na sestavo ansambla. Ansambel bo moral skladbo iz zakladnice do festivala pripraviti v svoji preobleki.

Na festivalu bomo podelili kot najvišjo nagrado nagrado strokovne komisije, PLAKETO TINETA LESJAKA, ki je unikat in za glasbeni prostor v Sloveniji visokega pomena. Ob njej bo za nagrado občinstva podeljena PLAKETA BRATOV IZ OPLOTNICE, kar ima posebno vrednost, saj so Bratje iz Oplotnice postali sinonim za večglasno petje, s katerim so osvajali ljudska srca. Podeljene pa bodo tudi nagrade, in sicer tri za najboljše besedilo in ena za najboljšo melodijo.

Z odprtim srcem vabimo ansamble iz vse Slovenije, da se nam pridružijo

RAZPIS-2024-FESTIVAL-OPLOTNICA-2024

PRIJAVNICA-2024-FESTIVAL-OPLOTNICA-2024

Tako smo se imeli lani:

POSNETEK

Povezane objave

Arsenoviču, naj bi podjetje brezplačno prenavljalo streho na hiši, na morju, v zameno za posel na MOM

To je nestrpnež, ki je sredi Maribora trgal plakate stranke SDS. Kdo ga pozna?

Dobro obiskani predvolilni stojnici v Mariboru in Pesnici