Kdo se na RTV kam grebe, kdo bi menjal generalnega direktorja RTV in kdo je izdajalka leta?

slika: twitter

Vlada čaka, da uveljavi svoj zakon o RTV. Le-ta bo odšel, takoj, ko bo zapisan, tudi na Ustavno sodišče, a to ne spremeni dejstva, da se nekateri že grebejo za službice!

Razburljiv teden čaka RTV-jevce. Vlada bo skušala zamenjati vse, kar leze in gre. Najprej se hočejo rešiti predsednika programskega sveta RTV Petra Gregorčiča. Čeprav je on strankarsko popolnoma neodvisen,  a ne piha v pravi (levi) rog. Zatem se Ksenija Horvat forsira za novo direktorico TVS, torej funkcijo, ki jo zdaj še opravlja Uroš Urbanija. Za generalnega direktorja RTV se ponovno grebe Igor Kadunc, direktor Slovenske tiskovne agencije in nekdanji direktor STA Bojan Veselinovič, trenutno direktor mestne uprave v Kranju. Pa tudi sedanji direktor Radia Slovenija Mitja Štular. Politično povsem leva grupacija.

Med tiste, ki prestopajo malo levo in malo desno pa sodi Alenka Gotar. Kot piše Požareport, je Gotarjeva, kot članica programskega sveta RTV je najprej s podpisom zahtevala odstop Kadunca, no sedaj pa se  podpisuje pod zahtevo za zamenjavo Graha Whatmougha. Le zakaj? Kot piše Požareport, je Gotarjeva tako postala  “izdajalka leta”, pa baje ne samo na RTV.

Ker hočejo zrušiti generalnega direktorja, Andreja Graha Whatmougha, nastaja na RTV prava mala drama v katere naj bi se poleg Gotarjeve vključila, kot piše Požareport, tudi Ljudmila Novak, ter klicarila Leona Oblaka in Alojzija Bogataja, ki sta blizu NSi. 

O drami na RTV bomo jutri pisali tudi na našem portalu.

Povezane objave

Saj ni res pa je. Za inštalaterja strojnih inštalacij v SLOVENSKI Bistrici, obvezno znanje albanščine?

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev