Ko Žan Mahnič pove par pikrih na račun kadrovanja Roberta Goloba #video

Slika: SIOL

Premier Robert Golob je danes v DZ zavrnil očitke poslanca SDS Žana Mahniča, da na vodstvene položaje v državnih podjetjih imenuje svoje znance. To je bilo tudi za pričakovati. Kajti niti enega dokazanega očitka Golob ne prizna.

Mahnič je v vprašanju Golobu omenil več po njegovih besedah spornih imenovanj, denimo imenovanje pisca gospodarskega programa Gibanja Svoboda Žige Debeljaka za predsednika uprave SDH, Golobovo poročno pričo Tomaža Štoklja za generalnega direktorja HSE ter moža generalne sekretarke vlade Maksa Helbla za direktorja Gen-I. »Zakaj na vodstvene položaje v slovenskih državnih podjetjih kadrujete svoje prijatelje, znance ali celo sorodnike vas osebno ali vaših najožjih sodelavcev?« je vprašal.

Naredil je tudi primerjavo. Kaj bi bilo ča bi na vodstvene položaje Janša imenoval svoje sorodnike in znance. Kakšen vik in krik bi bil. Sedaj, ko kadruje Robert Golob pa je vse OK.  Poglejte si ta video:

Golob se je izgovarjal “Sedanji direktor Gen-I je v družbi od leta 2005, predsednik uprave pa je postal, ker je bil najboljši notranji kandidat,” je dejal. Enako velja za Štoklja, ki je pred imenovanjem na položaj generalnega direktorja HSE znotraj družbe 15 let zasedal vodilna mesta. 

Očitno imajo le Golobovi sorodniki in znanci primerne kvalifikacije?

Povezane objave

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi

Tako so levičarski podporniki teroristov Hamasa napadli Ruparjevo novinarsko konferenco

Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”