Ko Žan Mahnič pove par pikrih na račun kadrovanja Roberta Goloba #video

Slika: SIOL

Premier Robert Golob je danes v DZ zavrnil očitke poslanca SDS Žana Mahniča, da na vodstvene položaje v državnih podjetjih imenuje svoje znance. To je bilo tudi za pričakovati. Kajti niti enega dokazanega očitka Golob ne prizna.

Mahnič je v vprašanju Golobu omenil več po njegovih besedah spornih imenovanj, denimo imenovanje pisca gospodarskega programa Gibanja Svoboda Žige Debeljaka za predsednika uprave SDH, Golobovo poročno pričo Tomaža Štoklja za generalnega direktorja HSE ter moža generalne sekretarke vlade Maksa Helbla za direktorja Gen-I. »Zakaj na vodstvene položaje v slovenskih državnih podjetjih kadrujete svoje prijatelje, znance ali celo sorodnike vas osebno ali vaših najožjih sodelavcev?« je vprašal.

Naredil je tudi primerjavo. Kaj bi bilo ča bi na vodstvene položaje Janša imenoval svoje sorodnike in znance. Kakšen vik in krik bi bil. Sedaj, ko kadruje Robert Golob pa je vse OK.  Poglejte si ta video:

Golob se je izgovarjal “Sedanji direktor Gen-I je v družbi od leta 2005, predsednik uprave pa je postal, ker je bil najboljši notranji kandidat,” je dejal. Enako velja za Štoklja, ki je pred imenovanjem na položaj generalnega direktorja HSE znotraj družbe 15 let zasedal vodilna mesta. 

Očitno imajo le Golobovi sorodniki in znanci primerne kvalifikacije?

Povezane objave

So si na RTV, incident med shodom upokojencev, preprosto izmislili?

To so najbolj zanimivi transparenti in najbolj zanimivi govori udeležencev shoda upokojencev

Golob zanika sestanek med Gabrovo in Štefančičem. A slike govorijo drugače!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več