Koliko globe bo morala plačati Golobova ljubica, ker je hranila nutrije? #video

slika, družbena omrežja

Zadnje čase v Ljubljani opažajo porast Nutrij. Te živali sicer prihajajo iz Južne Amerike, v Slovenijo pa so jih zanesli njihovega gladkega krzna, lakomni trgovci.

Nekaterim se zdijo prisrčne, drugim nadležne, v nobenem primeru pa teh velikih glodavcev na nabrežjih Ljubljanice preprosto ni mogoče spregledati. Ljubljanica sicer ni edina reka v Sloveniji, kjer lahko naletimo na nutrije – zagledali so jih tudi že ob Savi, Dravi in Muri ter bližje morju ob Rižani. Večinoma so njihovi kožuhi rjavi, a se med njimi najde tudi kakšna črna ali sivkasta.

Nutrije se razmnožujejo vse leto. Brejost traja štiri mesece in pol. Življenjska doba je od šest do osem let. Samica ima lahko precej potomcev, naravnih sovražnikov pa, kot rečeno, pri nas ni.  Jim pa naša krajina očitno ugaja, ne nazadnje zato, ker pri nas skoraj nimajo naravnih sovražnikov. Čeprav v svoji domovini ne bi imele snega, jih ta pri nas očitno sploh ne moti, tudi v zimsko mrzli Ljubljanici rade plavajo in ob tem krmarijo s svojim dolgim repom.

A pozor. hranjenje nutrij je, tako kot krmljenje katere koli divjadi zunaj okvirjev in lokacij načrtov lovsko upravljavskih območij, prepovedano po določilih zakonodaje, ki ureja divjad in lovstvo. Z globo od 420 do 1.200 evrov se za prekršek kaznuje posameznik, ki krmi divjad v nasprotju z načrti lovskoupravljavskih območij, pravi 77. člen Zakona o divjadi in lovstvu http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO3780. Nutrije so divjad, glej http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=URED3478. Piše portal Prava!

Očitno pa je za prvo ljubico predsednika vlade dovoljeno vse. Tako je veselo krmila nutrije ob Ljubljanici!

Je globa že ne poti?

(video: Instagram

Povezane objave

KARMA! Je bil dedek predsednika vlade Roberta Goloba res fašist?

Zala Klopčič razkriva vso bedo LGBT v oddaji Prvič: Imamo “softiče” s 5 centimetrskimi nohti!

Golobja pamet? “Niso se podaljšale čakalne vrste, ampak se je povečalo število ljudi, ki čakajo?”

10 komentarjev

radames 24. 05. 2023 - 4:01
Razvajena "dama", ki ne ve, kaj je življenje.
Dizzy Spellbound 25. 05. 2023 - 4:44
Ni res, ona izredno dobro ve, kaj je življenje, na kateri račun ......
piko8 24. 05. 2023 - 9:23
Kateri kareten je to deklino predlagav za mis 🐒??? Star pregovor pravi letela mimo zlata in padla v DREK 😭😭🤣🤣🤑!!!
Metod Kvargl 24. 05. 2023 - 8:37
Meni se pa zdi, da bi Gabrovko radi kaznovali sami zafrustriranci, nezadovoljni z razpletom WW2...
Tone Novak 24. 05. 2023 - 13:38
Zakon pravi da divjih živali ne smeš krmit. Za kar je predpisana tudi kazen. Pravna država, tardeči!
Dizzy Spellbound 25. 05. 2023 - 4:45
Ha, ha, ha ......
Metod Kvargl 1. 08. 2023 - 4:32
Meni pa se zdi, da lovci imajo krmišča, ljudje doma pa ptičje hišice. Pa kaj si ti nor.., koliko kršiteljev pravne države..!
Simon Ledinek 25. 05. 2023 - 4:42
Hraniti se ne sme vseh prostoživečih živali, med drugim tudi ptic. A zdaj bodo pa še vse upokojence, ki krmijo golobe kaznovali. Nutrija je popolnoma neškodljiva žival, tako za okolje in prostor. In niso same krive da so jih v tistih časih lakomni ljudje prenesli sem.
Dizzy Spellbound 25. 05. 2023 - 4:42
Kaj si pa državljani "nekdanje" Slovenije, sedaj "Severne Srbije" predstavljamo. Saj tu vlada totalna anarhija in diktatura vladajoče oblasti. Samo da ubogi, prizadet narod PLEŠE pod vodstvom dirigenta PV .......
Anton 25. 05. 2023 - 13:23
Sami zafrustriranci in hinavci. Sploh veste koliko nutrij je in preživijo samo zaradi človeka in hrane, ki jim jo dajejo. Pejte v Fužine v Ljubljani, tam so največje. Vsak dan jih hranijo ljudje. A zdaj pa naj Gabrova plača kazen, idioti. Ima pač rada živali. Pa še lepa je, toplovodarji, hehe.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več