Komunalne storitve v Mariboru: “Nova pravila, višje cene, odvoz pa le na vsake tri tedne?”

Slika: Facebook stran Snaga Maribor

Očitno se bomo v Mariboru morali navaditi na smeti in ostalo navlako. Ne samo, da so komunalne storitve dražje, odvoz bo poslej le na vsake tri tedne!

Nova pravila, višje cene, odvoiz pa na vsake tri tedne?

Po novem je treba biološke odpadke odlagati v razgradljivo vrečko ali papir. Uporabniki pa imajo ob tem možnost hišnega kompostiranja. Pravne osebe in samostojni podjetniki so obvezani h plačilu enkratnega odvoza kosovnih odpadkov. Prostor v zbirnem centru bodo prav tako preuredili na način, da bo omogočal tistemu, ki se ukvarja s ponovno uporabo, da iz prevzetih kosovnih odpadkov in tekstila izloči in prevzame odpadke, ki so primerni za ponovno uporabo.

Višje bodo tudi kazni. Za pravne osebe je kazen iz 1000 evrov skočila na 1500 evrov, za odgovorne osebe pravne osebe iz 500 na 600 evrov, za samostojne podjetnike iz 800 evrov na 1500 evrov. Za fizične osebe je namesto dosedanjih 100 evrov predvidena kazen 300 evrov.

Odvoz na vsake tri tedne

Z uporabo rumenih vreč se spreminja interval odvoza komunalnih odpadkov. »Iz sedanjega 14-dnevnega odvoza prehajamo na 3-tedenski odvoz mešanih komunalnih odpadkov. Število odvozov mešanih odpadkov se tako na letni ravni zmanjša, a hkrati povečujemo uvedbo rumene vreče.

Zaradi povišanja minimalnih plač, višje cene prevzema odpadkov, investicij v posodobitev vozil in poenotenja cene na območju sosednjih šestih občin, bo položnica odvoza komunalnih odpadkov višja za en evro.

MG


Povezane objave

Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca