Končno! Tomšič, ki je vpil, da je Janšo treba ubit, končno na sodišču!

Na okrajnem sodišču v Ljubljani bo jutri glavna obravnava proti Ludviku Tomšiču, ki jo je sklicala sodnica Jerca Oblak zaradi vpitja, da je treba Janšo takoj ubiti.

Tomšič je na protestih pristašev levo-sredinskih strank proti izgubi oblasti, ko je nastajala prejšnja vlada, dalj časa javno pozival k umoru Janeza Janše (SDS) s spodbujanjem skandiranja “Ubi Janšo” in s ponavljanjem trditve, da je treba “Janšo takoj ubiti”. Ta poziv je izrekal kar v kamero, da so poziv, ki se je hitro razširil po družbenih omrežjih lahko  videli številni!” Pozneje so bili takšni protesti, na katerih so tudi z množično natisnjenimi plakati pozivali k smrti, skoraj vsak teden ob petkih. Znani so kot “kolesarski”. 

“Janšo je treba samo ubit, pa nič drugega. Dela zgago 30 let, porkamadona,” ob hoji z drugemi protestniki po Slovenski cesti izreče isti moški, ki je s pozivi začel že pred poslopjem Desusa. Policist, ki je moškega okaral že pred Desusom, je tudi tokrat na Slovenski cesti samo opozoril provokatorja. Kaj točno mu je dejal, iz posnetka zaradi slabega tona ni mogoče razbrati, se pa razločno sliši moškega, kako nadaljuje svojo misel: “Točno je treba, pa včasih še kej huj!”

Takrat so nastali ti neverjetni posnetki grožnje proti predsedniku vlade

Glavna obravnava proti skrajnemu levičarskemu skrajnežu je sicer presenečenje, saj je očitno izredno “pametna” državna tožilka Katarina Bergant pred dvema letoma sporočila,  da ne bodo preganjali pozivov Ludvika Tomšiča k umoru Janeza Janše. Očitno je sedaj drugače. Na glavno obravnavo je kot priča jutri povabljen tudi Janez Janša, piše spletni časopis.

slika, vir: Peter Jančič

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

2 komentarja

Fokus_123 16. 01. 2023 - 13:10
Ta potomec zadnje borca ne sme biti kaznovan…..saj vendar ni pozival naj fentajo Sluzavega ali celo rejeno dr.P.Pepo. ….. ali celo okroglo iz glasa ljudstva… ampak tistega, ki je odteral slavno JLA….na katero so bili tako ponosni…
Pepe Vasjebe 16. 01. 2023 - 15:14
Pravici bo zadoščeno, ko bo spoznan za krivega in odšel vsaj za 10 let za rešetke, ampak res v zapor, ne na vikend oddih na Dob!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več