Krivosodje? Zavrnili prošnjo Janše po odškodnini zaradi Patrie

Okrožno sodišče v Kranju je zavrnilo prvaka SDS in nekdanjega predsednika vlade Janeza Janšo, ki je od nekdanje tožilke in sodnikov, ki so sodili v zadevi Patria, zahteval 900 tisoč evrov odškodnine.

Na kranjskem okrožnem sodišču je decembra lani stekla obravnava odškodninske tožbe, s katero je predsednik SDS in nekdanji predsednik vlade Janez Janša od nekdanje tožilke in sodnikov, ki so sodili v zadevi Patria, zahteval 900 tisoč evrov odškodnine. Janša je toženim očital nezakonito delo v procesu Patria, ki je na koncu zastaral. 

Mednarodno odmevni konstrukt Patria, ki je slovenskim sodiščem omogočil, da vodjo opozicije Janeza Janšo tik pred volitvami stlačijo v zapor. Od afere Patria je tako minilo kar 15 let, da je slovenska karikatura pravne države končala zadevo z razglasitvijo nedolžnosti. A za to šlamastiko ni odgovarjal nihče. Zato je nekdanji predsednik vlade vložil odškodninsko tožbo zoper državo in zoper nekdanjo tožilko Branko Zobec Hrastar ter zoper sodnike Barbaro Klanjšek, Milana Štruklja, Vesno Žalik in Branka Maslešo. Kar je logično, saj so oni odgovorni za to.

Prav zanimivo je, da je sodišče je razsodilo tudi, da je prvak največje opozicijske stranke dolžan toženim plačati njihove pravdne stroške. Janša je sodbo prejel danes, nanjo pa se lahko pritoži do 21. februarja. Smo pred zakonom res vsi enaki?

Povezane objave

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!

Vlada za migrante kupuje 400 vzmetnic. To je na noge spravilo jezne prebivalce Središča ob Dravi

6 komentarjev

MOPSEN 23. 01. 2023 - 14:47
Daj JJ vloži tožbo direktno na sodišče EU....te rdeče krivosodne svinje,daj na ignore.
Pepe Vasjebe 23. 01. 2023 - 15:34
Slabo poznaš postopke. Na EU sodišče se lahko obrneš šele, ko si v domači državi izkoristil vse pravne postopke. Upam pa, da bo JJ na koncu šel tja. Ampak žalost je v tem, da sodniki, ki so največkrat okarani s strani EU sodišč pri nas najhitreje napredujejo. Razumi kdor more. (No Kučko s pručko že ve zakaj je temu tako.) SRAMOTA!
MOPSEN 24. 01. 2023 - 6:55
Itak,da to vem...veljalo bi samo pravno formalno vložit v Slowenistanu vloge za postopke....s samo enostavnim dejstvom,za katerega bi se vnaprej vedelo,da bo zavržen ....v smislu,da se v Slo krivosodju čim hitreje pripelje zadeva do konca..pa potem v Bruselj.
Pepe Vasjebe 23. 01. 2023 - 15:31
Prej najdeš devico v kurbišču, kot pravico na SLO sodišču
Frank Derzic 23. 01. 2023 - 16:36
Ne vem, koliko morate biti prismuknjeni, da iscete nekaj kar ne obstaja! Jansa Ivan je oseba brez sranote, tisast in oseba, ki notoricno laze! Vsi, ki so sli skozi in ga poznajo se raje ne zelijo z njim srecati! Vi, ki ga podpirate, prav, se domov ga peljite, vas bo kaj poducil!! SRECNO!!!!!!!
mona lisa 24. 01. 2023 - 6:34
Krivosodje po slovensko.
Dodaj komentar