Škandal! Poslanka Šetinc Pašek, naj bi izsiljevala svetnika RTV, Andreja Prebila?

Mojca Pašek Šetinc, Slika: Demokracija

Programski svet RTVS je na današnji seji ustavil postopek razrešitve Andreja Graha Whatmougha, ki je zdaj v. d. generalnega direktorja zavoda. 

Večina programskih svetnikov je ob glasovanju sledila pravnemu mnenju odvetniške družbe Čeferin, Pogačnik, Novak, Koščak in partnerji. V skladu z njim mandata, ki je že prenehal, ni mogoče prekiniti ali kakor koli drugače odvzeti. Grahu Whatmoughu je namreč v skladu z novelo zakona o RTVS 28. decembra prenehal mandat generalnega direktorja, do imenovanja uprave v skladu z novelo pa opravlja funkcijo v. d. generalnega direktorja.

Je pa predsednik sveta RTV Peter Gregorčič na včerajšnji seji presenetil z neljubo izjavo. Kot je dejal je bila lani novembra vložena zahteva za izredno sejo Programskega sveta RTV,  pod zahtevo je bil podpisan tudi svetnik (Andrej) Prebil. Ta naj bi kasneje predsedniku programskega sveta RTV Gregorčiču poslal SMS in ga povabil kavo.  Tam naj bi mu Prebil povedal, da ga je klicala poslanka Gibanja svoboda Mojca Šetinc Pašek in mu dejala, da mu da pol ure časa, da se odloči, ali se bo podpisal pod sklep za izredno sejo. In da mora to storiti, če hoče obdržati mesto direktorja na Sava turizmu.

Prebil je predsednika Gregorčiča med govorom opomnil, da so za te trditve potrebni dokazi, na kar mu je Gregorčič odgovoril, da bosta te zadeve uredila na sodišču.

Kaj ni ravno ta vlada, skupaj s Šetinčevo, ki je pripravljala ta sporen zakon o RTV, ki ga sedaj preiskuje ustavno sodišče, dejala, da gre politika ven iz RTV-ja?

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več