Krvav obračun na Dolenjskem. Ena oseba umrla! Morilec še vedno na begu!

slika je simbolna

Včeraj okoli 22. ure, je na glavni cesti Mirna Peč–Novo mesto pri Brezju prišlo do streljanja. »Po prvih ugotovitvah se je zgodil umor, in sicer naj bi 25-letnik iz Brezja ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. 

Osumljenec je 25-letni Mirko Pilinger iz Novega mesta, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov s področja javnega reda, in je na begu. Nazadnje so ga videli okoli 22. ure pri Brezju, nakar se je za njim izgubila vsaka sled. Policija opozarja, da je oborožen in nevaren. Kdor bi o njem ali okoliščinah streljanja imel kakršne koli uporabne podatke, naj pokliče na številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 leti, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico. Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v UKC Ljubljana,« poroča PU Novo mesto.

Osumljeni Mirko Pilinger / slika PU Novo mesto

Zaradi opravljanja ogleda kraja zločina je bila cesta Mirna Peč–Novo mesto pri Brezju zaprta do 3. ure. Ogled je vodila dežurna preiskovalna sodnica z dežurnim okrožnim državnim tožilcem in ob pomoči forenzičnih strokovnjakov sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

Več podrobnosti sledi…

(vir: Slovenske novica, Policija)

 

Povezane objave

Primite se za denarnice. Za toliko se bodo podražili vrtci?

POZOR! Januarske pokojnine bodo izredno nizke. V sredo upor upokojencev!

Nekoč je pela srbskim vojakom, ki so ubijali Hrvate. Danes poje nam? #odzivi