Letalo, ki je vzletelo z mariborskega letališča, strmoglavilo v Avstriji

slika je simbolna

Včeraj, v sredo zvečer je na avstrijskem Koroškem strmoglavilo manjše športno letalo slovenskih registrskih oznak, ki je vzletelo z letališča Edvarda Rusjana Maribor, na katerem sta bili dve osebi.

 

Avstrijski mediji poročajo, da je sinoči prišlo do nesreče manjšega športnega letala Evektor slovenskih registrskih oznak, povzema slovenski letalski portal Sierra5.net. Navajajo, da sta se v nesreči lahkega letala na avstrijskem Koroškem poškodovali dve osebi. Letalo je strmoglavilo na terenu, ki je deloma neprehoden.

 

Po pisanju portala sta letalo upravljala 21-letna Uzbekistanca, ki sta poletela z mariborskega letališča v sredo pozno popoldan. Iz za zdaj neznanih razlogov sta trčila v hrib na območju Bösenorta v občini Diex blizu Celovca, navajajo Slovenske novice.

 

Nesreča se je na avstrijskih tleh zgodila okoli 18.35, po tem, ko naj bi avstrijska kontrola zračnega prometa prejela iz letala klic v sili. Malo pred 20. uro je policijski helikopter lociral kraj nesreče. Potnika sta ostala živa. Rešili so ju avstrijski gorski reševalci in ju odpeljali v bolnišnico, enega v Beljak, drugega v Celovec. 

Povezane objave

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

Razgrajal po trgovini in se podelal. Policisti so ga odpeljali

Najprej je kolesaril proti Janševi vladi, ga zmerjal s pošastjo, sedaj pod Golobov vlado pa joka?

2 komentarja

Čunga Lunga 5. 10. 2023 - 9:34
A že trenirajo kot za11.9 v USA
Dalibor 6. 10. 2023 - 8:54
Ti še vedno verjameš v te pravljice, da so Talibani napadli WTC? Ja no, saj podporniki tega portala"verjamete" še v marsikaj...
Dodaj komentar