Levo tožilstvo? Za grožnjo Hojsu ni pregona, za isto grožnjo Fajonovi pa je?

Tanja Fajon, Aleš Hojs, slika Nova24TV

Očitno je tudi naše tožilstvo okuženo z “levim virusom”! Za grožnjo Alešu Hojsu ni bilo pregona, za enako grožnjo Tanji Fajon pa bil odrejen pregon. Kje je tu neodvisno sodstvo?

Prav zanimivo. Celjska tožilka Klementina Prejac je leta 2021 zavrgla kazensko ovadbo takratnega notranjega ministra Aleša Hojsa proti Alojzu Brezniku, ki je o Hojsu zapisal, da je “pes, ki ga je treba likvidirati.” Urban Purger (na TW profilu »urba«) pa je naredil preizkus enakih kriterijev tožilcev do vseh državljanov, tudi politikov. Na TW profilu je objavil popolnoma enak tekst kot Alojz Breznik, le da je ime Aleša Hojsa zamenjal s Tanjo Fajon.

Tožilka Klementina Prejac je v primeru Hojsa odločila, da ne gre za kaznivo dejanje grožnje, saj mora biti “grožnja take intenzitete, da je pri drugemu objektivno zmožna povzročiti občutek strahu za življenje (…) ne zadošča pa subjektivna prestrašenost ali vznemirjenost oškodovanca”. In zanimivo, v primeru Tanje Fajon pa je tožilec Jože Čeru ocenil,  da gre v primeru Urbana Purgerja za sum storitve kaznivega dejanja po istem 135. členu Kazenskega zakonika 1, torej za grožnjo, piše Spletni časopis.

Res zanimivo! Če groziš desnim politikom, v tem primeru Alešu Hojsu, ne gre za kaznivo dejanje, če pa groziš levim politikom, v tem primeru Tanji Fajon, pa gre za kaznivo dejanje. Dvojni vatli? Kajne ministrica Dominika Švarc Pipan?

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

10 komentarjev

AOMORI 13. 03. 2023 - 7:07
Nepotrebno razburjanje, sodstvo želi, da postanemo takšni kreteni kot so oni.
Andrej59 13. 03. 2023 - 7:31
Res žalostno in sramotno za naše nesposobno sodstvo. In to bi naj bili sodniki, ki razsojajo državljajom.
Janko Lisjak 16. 03. 2023 - 1:02
Tako je hojs bi že zdavnaj moral biti v umobolnici
Andrej Magajna 13. 03. 2023 - 9:54
Za ponosne naslednike V.I. Lenina, "avantgardo delavskega razreda" (beri: rdečo buržuazijo), oziroma današnje prvorazredne - že od nekdaj ne veljajo enaka merila!
Janko Lisjak 16. 03. 2023 - 1:05
Si že začel delat ali samo lažeš naokoli
Ostri Franc 13. 03. 2023 - 10:06
Mi komunist lahko delamo kar hočemo kdo pa nam kaj more.Saj imamo naše sodstvo, medije, policijo šolstvo in borce iz leta 1941. NA JURIŠ!!!!
Ficho81 13. 03. 2023 - 13:11
Ti si komunajzar in ne komunist!Mene so v šoli učili,da bi naj vsi komunisti bli nadljudje,vedno pripravljeni na pomoč in "tovariši",zadnjih 40-et let pa vidim,da so gnoji od gnoja,klavci,lopovi,buziji,lažnivci,.....torej komunajzarji in ne komunisti!Kučko,kdaj boš priznal,da ti je IJ Janša zasegel v Mariboru orožje,katero ti je A.Izetbegovič plačal!Si prinesel že dnar iz Štefkinega računa v Švici,al maš to za hčerki,da ne pocrkata od lakote,ko te ciprese pokrije?
Maksimilijan Encijan 14. 03. 2023 - 6:20
Ti imaš resne psihične težave - idealen za Državni Zbor!
Ficho81 13. 03. 2023 - 13:02
A se je dr.avstrijskega prava že glede tega oglasila, saj je pred volitvami izjavljala,da smo pred zakonom vsi enaki,lewi in desni(rdeči in beli)?Kot zgleda,je zastonj dr.avstrijskega prava,ker pozna samo mačkovo (nižja osnovna šola-nedokončana) pravo!Pa taka demokratka, njihova prcednica!!!!Gnoji komunajzarski!
Dodaj komentar