Mariborski pravni strokovnjaki: “Sodba Pavlu Ruparju je bila le farsa!”

sodniško kladivo

Pravni strokovnjaki mariborske civilne iniciative Aktivni državljani so po pregledu dokumentacije, sodbe zoper Pavla Ruparja dejali da gre za farso v obsodbi.

Da lahko v zaporu po nedolžnem sediš, če si član največje politične stranke SDS, je že dolgo znano. Spomnimo se samo sodbe zoper predsednika SDS, Janeza Janšo, katerega so pred volitvami 2014 spravili povsem nedolžnega v zapor brez trohice dokazov. 

Eden takih, ki je sedel v zaporu leto dni, brez dokazov, zaradi neverodostojne priče je bil tudi Pavle Rupar. Danes prvo ime upokojenskih uporov, ki je v zaporu preživel leto dni.

Gre za Farso in ne sodbo!

Gre za farso, ne sodbo, so prepričani pravniki iz iniciative Aktivni državljani Slovenije. Pravijo, da je bilo brez dokazov in z dokazano lažnivim pričanjem dveh edinih obremenilnih prič, uničeni človeku źivljenje.

Prepoznavno politična sodba z nerazumljivim dojemanjem in sprejemanjem dokazov in zavračanjem vseh razbremenilnih dokazov. Slabše od sodb po letu 1945. Pre. senata Marjeta Dvornik, le kaj ste imeli v glavi, da ste izrekli takšno sodbo? Vam je na kak poseben način pri tem pomagal Jurij Pinter, že takrat znan lobist, goljuf, posiljevalec, dajalec podkupnin, kriminalec, mafijec? Viri pravijo, da vam je. Ime Ivo Vajgl vam kaj pove?Pritožbe na sodbo je zavrnilo še višje in vrhovno sodišče, zavrnjena je bila tudi prošnja za alternativno prestajanje kazni z družbeno koristnim delom. Brez dokazov je g. Rupar prestal vse sodne instance in odsedel leto dni zapora – NEDOLŽEN!!! Njegov krvnik je bil Jurij Pinter.

Tako nestrokovnih sodb nesposobnih sodnih uslužbencev nas mora biti hudičevo strah. Še posebej, če je v ozadju leva politika. Maksimalno se bomo potrudili, da bo ta primer dobil epske razsežnosti.” So za naš portal zapisali v iniciativi Aktivni državljani Slovenije.

“Dobro si zapomnite to sodbo,” so zapisali pravniki, Aktivnih državljanov Slovenije.” Če obstaja pravna država, mora naše neodvisno strokovno mnenje zoper to sodbo organe pregona postaviti na glavo. Predsednica senata Dvornikova, še spite mirno?”

S to neverjetno sodbo, se bodo Aktivni državljani Slovenije ukvarjali še naprej in dokazali, da je bil Pavle Rupar v zaporu po nedolžnem. Takrat bodo z ugotovitvami seznanili tudi javnost, Ministrico za Evropsko unijo. Našem sodstvu pa dali veliko črno piko.

se nadaljuje…

Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

13 komentarjev

Andrej59 13. 03. 2023 - 7:35
Tako je treba. To je slabše kot pod titom.
radames 13. 03. 2023 - 10:13
Imam somišljenika, ki ve, kaj pomeni zapisana beseda na več načinov. tito pišeš z malo. Tudi jaz.
Darinka 13. 03. 2023 - 8:20
Srčno upam, da boste z delom, ki ste ga začeli nadaljevali, ter stvar pripeljali do konca. Če je vse to res kar trdite, potem je lahko nas državljane resnično strah.
Anton 13. 03. 2023 - 9:50
Nedolžna sta? A ste vi padli z drugega planeta. Ne delajte mučenikov iz lopovov.
Fobca United 13. 03. 2023 - 10:06
Ne delaj se blesavega, ker si rdeč, povej, da si pokvarjen v duši in zloben ter da želiš vsakemu vsaj malo desno orientiranemu sodržavljanu enako usodo, kot sta jo doživela dotična!!!
Janko Lisjak 14. 03. 2023 - 0:57
On se dela blesavega, ti pa si
radames 13. 03. 2023 - 10:10
Na drugem planetu živiš ti. Če levo usmerjeni druge zmerja z lopovi, je sam lopov!
Janko Lisjak 14. 03. 2023 - 0:54
Pavle rupar je ene huda farsa oprostite spaka
mona lisa 14. 03. 2023 - 2:46
Poglej še v ogledalo. Boš verjetno bruhal ko boš videl v ogledalu zmazek.
Janko Lisjak 14. 03. 2023 - 14:20
Oprosti, ne vidim tebe v ogledalu, tako da ni hudo
Petat 14. 03. 2023 - 5:52
Pokažite enog lopova, kriminalca, kateri prizna da je lopov, kriminalec, vsi prave da so nedolžni!!??? Rupar je angel???, ne navadni obsojeni lopov in kriminalec, kateri se zdaj po toliko let spreneveda, in poskuša zdaj pa priti na kak položaj da nastavi sa nečednim posli.
Bufo 14. 03. 2023 - 7:27
banda! sds je sama banda! to da so jih spravl za zapahe "brez dokazov" je laž! zdjle komi čakam da janši sodijo za trento. janša je tudi orožje trgoval v letih 1990-1992. banda! če bi bla to moja država bi za politike veljale stroge kazni, celo smrtna ker se igrajo z našimi življenji.
jan Gedli 16. 03. 2023 - 16:54
Če je tako kot pišete, bi pa ti pravni strokovnjaki če želijo biti verodostojni in konsistentni borci za pravno varnost, le morali začeti z internacionalizacijo zadeve tako,da bi prišla do evropskega sodišca za človekove pravice. Pri zadevi "Patrija" zoper Janeza Janšo, Krkoviča in Crnkovča so se naši vrrli pravosodni mogotci z njihovimi prikritimi "lastniki'' Slovenije le bali,. da zadeva ne pride pred evropsko sodišče za človekove pravice. Sicer tudi slovenski kazenski zakonik pozna kaznivo dejanje krivega sojenja, vendar ta člen še nikoli ni bil v praksi uporaljen. Zakaj že ne?! In kdo je stopil v braan pogumnemu in poštenemu sidniku Radonjiću v sodni farsi zoper dr. Noviča?
Dodaj komentar