Logar že glasoval. Kakšen izid napoveduje, ni želel povedati.

Anže Logar na volišču. Slika STA

Na današnji dan Slovenija izbira. Poteka namreč drugi krog predsedniških volitev. Po današnjem glasovanju v drugem krogu volitev predsednika republike bo znano, kdo bo v prihodnjem petletnem mandatu na vrhu države nasledil aktualnega predsednika Boruta Pahorja.

Odhajajoči predsednik države Borut Pahor je prav tako že oddal glas na volitvah predsednika oz. predsednice Republike Slovenije. Pahor je bil predsednik države dva mandata, pred volitvami pa je priznal, da bo podprl tistega kandidata, ki bo povezovalen. Je s tem ciljal na dr. Anžeta Logarja?

Kandidat za predsednika republike Anže Logar je na volišče na Parmovi ulici v Ljubljani prišel že ob 9. uri,  v družbi svoje partnerke in dobro razpoložen. Preostanek dneva bo po svojih besedah preživel v krogu družine. “Danes pakiramo, hčerka jutri odpotuje za tri dni na tabor, se že zelo veseli, skuhal bom kosilo in dan preživel v krogu družine,” je povedal. Na vprašanje, kakšno volilno udeležbo pričakuje, je odgovoril, da si ne upa dajati napovedi, saj je “zadnjič brcnil mimo“, si pa želi, da bi bila čim višja. Ocenjuje, da je volilna kampanja nudila neposredni stik z volivci in da so soočenja ljudem omogočila, da so si ustvarili sliko o vsakem od kandidatov.

Na voliščih se morajo volivci izkazati z veljavnim osebnim dokumentom in se podpisati v volilni imenik. Prejeli bodo glasovnico z navodilom, da se glasuje samo za enega kandidata oz. kandidatko, in sicer tako, da se obkroži zaporedna številka pred imenom kandidata, za katerega glasuje. Kandidata bosta na glasovnici navedena po naslednjem vrstnem redu: 1. Anže Logar, 2. Nataša Pirc Musar.

 

Povezane objave

Nova odkritja! Sporni posli Golobovega GEN-i-ja tudi v Makedoniji?

Slavko Bobovnik, voditelj, ki je Odmeve in Milijonarja skoraj spravil na “kant”?

Janša se odzval na poročanje medijev, da so bili na shodu upokojencev vidni člani SDS

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več