Lojze Peterle je povedal nekaj pikrih na račun Karla Erjavca in t.i. kul koalicije

nekdanji evropski poslanec Lojze Peterle še kako pozna slovensko politiko. Bil je prvi predsednik slovenske vlade in dolga leta več, kot uspešen evropski poslanec.

Lojze Peterle kritično poudarja, da nam trideset let po osamosvojitvenem plebiscitu vsiljujejo plebiscit o Karlu Erjavcu, že od/po/slovljenem politiku, ki hoče biti predsednik vlade s štirimi poslanci svoje stranke, na parlamentarnih volitvah pa je dobil blizu 400 glasov. Ob tem poudarja, da očitno moč demokratične legitimacije izzivalca ni pomembna, ključno je vreči Janšo.

Peterle poudarja, da so nas zaposlili z bojem za golo oblast, v kateri interes nacije ne pomeni veliko. “Lahko bi se nam zgodilo, da bi imeli vsaj tri vlade na podlagi istih volitev. Smo sredi trdega boja proti še vedno močni epidemiji, vendar to za opozicijo očitno ne igra kakšne posebne vloge. Tudi ne dejstvo, da se pripravljamo na predsedovanje EU. Igra moči je pomembnejša.” Nadaljevanka o KUL-u po besedah Peterleta spravlja v senco vse drugo. Filozofija opozicije je namreč jasna – dobro in prav je tisto, kar škoduje Janši. “Kaj škoduje državi, jih ne zanima. Lahko bi jih zanimalo vsaj, kaj škoduje njim. Prepričan sem, da slepi in grobi, politično patološki “antijanšizem” slabi tudi same njegove nosilce in perspektive, medtem ko Janšo prej krepi.”

“Tega nisem napisal v bran Janši, ampak za zdravje in normalnost naše demokracije,” je zapisal Peterle in vsem voščil še vesel božič.

PM

Povezane objave

Tako so se v Vitanju na veselici tepli praktično vsi po vrsti #video

Tako v tajnosti ponoči vozijo migrante v azilni dom v Logatec

Milan Zver okrcal Evropsko komisijo. Državam se ne sme kratiti pravice do suverenosti!

2 komentarja

Stokrat 21. 12. 2020 - 7:20
Orgličar na sliki, hudomušno :-)
piko8 21. 12. 2020 - 21:30
Hvala g. Lojze Peterle prvi predsednik OSAMOSVOJITVENE vlade!!! Da ta vlada dela dobro čivlajo že Vrabci na vejah!! Drhal kul 4 kolaboranhtov s Hudičem brusi nože in štejejo, mamo, nimamo, mamo, nimamo 46 glasov. Ja nimate, BASTA.!!
Dodaj komentar