Na območju občine Markovci je prišlo do poskusa umora! Podrobnosti!

Na območju občine Markovci je prišlo do prepira med dvema moškima. Sledil je poskus umora.

Poskus umora v Markovcih

V petek, 18. 12. 2020, okoli 7. ure sta se v stanovanjski hiši na območju občine Markovci sprla in stepla moška, stara 31 in 37 let. Mlajši je odšel po nož, s katerim je starejšega, ki mu je sledil, na hodniku stanovanjske hiše iz maščevanja in sovraštva zabodel v predel prsnega koša. Slednji je zaradi tega padel vznak in obležal na tleh hodnika.

Na kraj so bili poslani policisti Policijske postaje Ptuj, ki so osumljencu, v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku, odvzeli prostost in ga pridržali. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča na Ptuju, kjer je bil zaradi življenjske ogroženosti kirurško oskrbljen, zatem pa hospitaliziran. V kaznivem dejanju je utrpel hudo telesno poškodbo.

Osumljenega so mariborski kriminalisti včeraj, 19. 12. 2020, ob 17.30, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja po 115/I čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi s 34/I čl. istega zakona, potem, ko so zbrali vsa potrebna obvestila in dokaze, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Slednja je zoper njega po zaslišanju odredila pripor.

[color-box color=”blue”] Za kaznivo dejanje uboja je predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let. Za poskus kaznivega dejanja se storilec kaznuje v mejah kazni, predpisane za kaznivo dejanje, lahko pa tudi mileje.[/color-box]

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan za kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog in za dva prekrška, zaradi kršenja javnega reda in miru. So sporočili iz PU Maribor.

PM

 

Povezane objave

Računalniki Stojmenove Duh imajo namesto Windows sistema naloženo opremo Linux

Raper Zlatko se spet napihuje in znova grozi Challetu Salletu

Golobova vlada kupuje osemkolesnike Patria. Kje so sedaj levičarji iz časa vlade Janeza Janše?