Lojze Peterle: “Ne najdem nobenega več, ki bi dejal, da je volil Svobodo!!”

Robert Golob, slika: zajem videa

Največji koalicijski stranki Gibanju Svoboda pešajo moči. Ne le pri pomembnih odločitvah, ampak tudi pri priljubljenosti.

Med tem, ko se je pred letom in pol na veliko plesalo ob zmagi Gibanja Svobode in so bili ljudje tako rekoč nori na nov obraz Roberta Goloba, se navdušenje počasi izraža v nejevolji in nestrinjanju z marsikaterimi odločitvami. Le še tisti najbolj “reterdirani” levičarji še vedno verjamejo v Goloba, kot rešitelja Slovenije, pred “zlobnim janšizmom.”

A tudi pravljice o tem, da je za vse slabo v Sloveniji, kriv Janez Janša, so se razblinile, kot milni mehurček.  Z letom 2024 pa se je kriza le še bolj povečala. Stavkajo zdravniki, delavci na upravnih enotah, sodniki, tožilci in še marsikdo. Na ulicah so vsak mesec tudi upokojenci. Nezadovoljni so praktično vsi. A vlada še vedno dela norčije iz dneva v dan.

Sporni nakupi, zapravljanje davkoplačevalskega denarja, luksuzni izleti za naš denar, prisvajanje javne televizije, laži, podtikanja, podkupovanja, “talanje” denarja nevladnikom, so stalnica te vlade. In po letu in pol so utihnili tudi tisti, ki so še lani plesali golobji ples. Danes pa so se potuhnili in neradi priznajo, da so na volitvah, aprila 2022 volili Svobodo. Kot je dejal v oddaji Panet18, tudi Lojze Peterle, starosta slovenske politike in prvi predsednik slovenske vlade; “Ne najdem nobenega več, ki bi dejal, da je volil Svobodo!”

Pokazatelj stanja v slovenski politiki, je torej upadanje priljubljenosti vlade Roberta Goloba. To se izraža tako v anketah, kot med ljudmi. In to dojame skorajda že vsak. Le še Golobu ni kapnilo?

 

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

6 komentarjev

Dieta 31. 01. 2024 - 1:47
PLAŠČAR, KI SE LEPIŠ NA jANŠO, TUDI PREJ NISI NIKOGAR POZNAL, KI JE VOLIL SVOBODO. OD KDAJ JE NEZNANJE BREDNOTA... ZATE OD TAKRAT, KO TI JE JANŠA OPRAL MOŽGANE IN SI IZDAL NSi.
Exlevak 31. 01. 2024 - 1:50
"Baraba me je nategnil"...pravijo drugi,ki sicer priznajo ,da so volili Gholoba... ..
Dado 31. 01. 2024 - 4:27
ha ha.. Kako patetičen moraš biti, da sam sebi lajkaš komentar... In hipotetično: če bi na naslednjih volitvah spet bil "boj" samo med Golobom in Janšo... Kaj mislite kdo bi zmagal? Namig: Janša bi dobil glas samo svojih podanikov...
Roman Zajc 31. 01. 2024 - 7:37
Kdor je delal s to elito, dobro ve kako se zadevi streže. Meni so se vsi elektro šefi že davno uprli, redki so vredni položaja.
Roman Zajc 31. 01. 2024 - 7:33
Goloba bo treba odnesti. On ne bo odšel, to je jasno saj ima mandat. Lapat, pa zna to ve!
Šobar Davorin 31. 01. 2024 - 17:25
Kuga me briga kwa kokodaka en star euroorgličar
Dodaj komentar