Mariborčani na nogah. Novo vodstvo RTV, bi ukinilo radio in TV Maribor?

Saj ni res pa je. Nesposobno vodstvo RTV bi v bistvu ukinilo vse kar je še normalnega na TV Slovenija. Ukinili bi tudi TV in radio Maribor. 

Poglejte si ta nenormalen poziv:

Svet RTV Slovenija upravi nalaga, da do 24. 11. 2023 pripravi in predloži izračune finančnih in kadrovskih učinkov naslednjih morebitnih ukrepov:

– ukinitev OE Glasbena produkcija,

– ukinitev UPE Informativnega programa 2. programa TV Slovenija,

– ukinitev radijskega programa za tujo javnost (Radio Si),

– ukinitev regionalnega programa Radia Koper,

– ukinitev regionalnega programa TV Koper,

– ukinitev regionalnega programa Radia Maribor,

– ukinitev regionalnega programa TV Maribor,

– ukinitev Mediateke,

– ukinitev ZKP – založniške dejavnosti RTV Slovenija,

– progresivno znižanje plač na način, da je skupni privarčevani znesek enak znižanju povprečne plače za en oziroma dva plačna razreda,

– ukinitev oddajanja radijskih programov na srednjem valu.

Pri posameznih programskih ukrepih naj izračun vključuje tudi podatke o dosegu posameznega programa v minulih dvanajstih mesecih.

Izračuni naj ločeno vključujejo učinke v prvem in drugem koledarskem letu.

Predloži naj tudi seznam vseh nepremičnin v lasti RTV Slovenija, ki niso nujne za opravljanje osnovnih dejavnosti z oceno njihove tržne vrednosti.

Kot piše Večer so se oglasili iz Regionalnega centra Maribor in zapisali: “Prepričani smo, da se zavedate vloge in pomena ustvarjanja regionalnih vsebin v regionalnem in lokalnem okolju. Ukinitev regionalnih RA in TV programov pomeni neposredno zmanjšanje regionalnih in lokalnih vsebin, ki se financirajo iz RTV prispevka, ki je obvezen in ga plačujemo vsi državljani in državljanke.”

V vodstvu Regionalnega centra Maribor pozivajo na pisma podpore z odzivom članom Sveta RTV Slovenija, da brezpogojno opustijo ideje in ustavijo aktivnosti, ki bi lahko medijsko ohromile in osamile severovzhodno regijo in njene državljane.

Ob takem pozivu vodstva RTV se namreč Mariborčani upravičeno sprašujejo, ali ima vodstvo RTV v glavi kanček zdrave kmečke pameti.  Najboljša rešitev pa bi bila če bi ukinili kar sebe?

Povezane objave

Danes praznujejo “smolčki”! Ljudje, ki imajo “pravi” rojstni dan, le na vsake štiri leta.

Dominika Švarc Pipan v novi aferi. Tokrat gre za najemnine, za celjske tožilce?

POZOR! Neznano kam je odšel Marijan Urošević! Ste ga videli?

5 komentarjev

Mirjana 25. 11. 2023 - 3:00
To ste si izvolili Mariborčani!
Darinka 25. 11. 2023 - 3:33
Forbici bo naredil vse, da ljubljanske novinarske rdeče srajce na TV Ljubljana ostanejo na svojih položajih. Niti približno ne razmišlja o zmanjševanju kadra. Niti tistega ne , ki poleg zaposlitve na TV služijo zraven še mastne denarce. Kdo to so je znano. MARIBORČANI KAKO STE VOLILI VEMO . PLEŠITE, ALI PA SE UPRITE !!!
roco 25. 11. 2023 - 14:53
Dva komentarja.... To pove vse...
dk 26. 11. 2023 - 2:40
Kaj me brigajo Večer, radio Maribor. RTV, saj jih že leta in leta ne berem, poslušam in gledam. Najboljše je, da popolnoma prenehajo z delovanjem, ker so anti propaganda vsemu kar se pravi dobro in spoštljivo novinarstvo. Enostavno, vsi ti "novinarčki"so na najnižjem nivoju poklica Novinarja.
Čunga Lunga 27. 11. 2023 - 13:36
Odlazek bo imel poleg Večera še svojo TV Maribor !! Arsenovič bo pa direktor.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več