Mariborska profesorica in levičarska aktivistka spoznana za krivo trpinčenja svojega sodelavca?

LJUBLJANAforum 21Foto: Stanko Gruden/STA

Skrajna levičarska antropologinja Vesna Vuk Godina, velika nasprotnica Franca Kanglerja in ljubiteljica Zorana Jankoviča je obtožena trpinčenja sodelavca na delavnem mestu. To je tista profesorica, ki naj bi bila ena glavnih protestnic v t.i. mariborski vstaji. Ženska, ki naj bi želela postati Fištravčeva podžupanja, pa čeprav ni bila niti mestna svetnica.

Vuk-Godina zmerjala svojega zaposlenega

Vesna vuk Godina je bila zaposlena tudi na Fakulteti za družbene vede, od letos aprila pa je tudi profesorica na Univerzi v Mariboru, preden so ji zaradi nekontroliranega obnašanja na delovnem mestu odrekli redno profesuri, je ta teden izgubila še postopek, v katerem jo je sodelavec z oddelka za sociologijo tožil zaradi trpinčenja na delovnem mestu. Kot poročajo Slovenske novice, je Godina sodelavca na mariborski filozofski fakulteti zmerjala z besedami, da je obsesivni nevrotik in psihotik. Vse to bojda zaradi domnevne administrativne napake.

Vesna Vuk Godina, naj bi kot predstojnica omenjenega oddelka, s svojimi ravnanji prestopila meje ustreznega, dopustnega in akademskega ravnanja. Iz rektorjeve pisne odločitve je razvidno, da Vuk Godinovo bremenijo, da je z neprimernimi izrazi in slabšalnimi oznakami kot so ‘obsesivni nevrotik’ in ‘prestrašen nevrotik, psihotik’, prekoračila svoja pooblastila in da je takšno ravnanje visokošolskega učitelja ne samo neustrezno in neprimerno, ampak tudi nepotrebno.

Sankcije, ki bodo doletele vodjo oddelka za sociologijo, še niso znane, saj je rektor na dopustu. Neuradno ji grozi celo odpoved delovnega razmerja. Da nima več veliko zaupanja nadrejenih, je kriva tudi njena temačna preteklost, saj so jo v petih letih kar 14-krat prijavili zaradi mobinga.

Toliko o tej radikalni dami, ki naj bi bila velika oboževalka Zorana Jankoviča, ona že ve zakaj!

vir: Nova24.TV

M.G.

Povezane objave

Po Mariboru požigali avtomobile. Škode za 600.000 evrov

Video intervju: Franc Kangler! Če bom izvoljen za evropskega poslanca, bo Mariboru tudi evropska pisarna.

V eni izmed mariborskih kavarn oklofutal nekdanjega poslanca