Mestni svet MOM ni glasoval o podražitvi gostinskih vrtov v Mariboru!

Mestni svetniki Mestne občine Maribor so imeli včeraj polne roke dela. Saj so po izredni seji, imeli še redno sejo. Najpomembnejšo točko o podražitvi najema vrtov za gostinske lokale, pa so izpustili. 

 

Mestni svetniki bi morali obravnavati tudi predlog novega načina obračunavanja najemnin za gostinske vrtove, s čimer bi se ti najemnikom močno podražili, kar za 100%. Pred sejo so gostinci iz Poštne ulice, ki velja za najbolj živo v mestu, pozvali k umiku tega predloga in župan je na začetku seje to točko tudi umaknil z dnevnega reda. Naslednja obravnava bo najverjetneje na prihodnji seji. Podražitvam nasprotuje tudi opozicija.

 

Na predlog Gibanja Svoboda pa se je z dnevnega reda umaknila tudi predstavitev poslovanja Javnega holdinga Maribor in predlog sprememb odloka o načinu opravljanja lokalne gospodarske javne službe odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode v občini. 

 

So pa so Mestni svetniki obravnavali tudi problematiko štipendiranja nadarjenih mladih, ki je bila na dnevni red uvrščena na predlog Odbora za mladino, šolstvo in šport. Opozicija je županu očitala samovoljno odločanje in pa izjemno pozno obvestilo, da se razpisa ne bosta izvedla pa tudi dejstvo, da so bili svetniki o tem obveščeni s strani medijev. S 26 za in 1 proti so svetniki nato sprejeli sklep, s katerim so županu naložili izvedbo razpisov za štipendiranje nadarjenih študentov in dijakov za letošnje šolsko leto v roku sedmih dni od sprejetja sklepa.

Povezane objave

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

V Mariboru, bančni rop. Storilec pobegnil!

Uvedli preiskavo proti podžupanu Mestne občine Samu Petru Medvedu

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več