Valentina Plaskan, je doživela neverjetne pritiske, nanjo so kričali, govorili neresnice, objavljali laži…

Valentina Plaskan

Vsak človek se enkrat zlomi. Tako so priljubljeno voditeljico Valentino Plaskan pred štirimi dnevi pripeljali v bolnišnico zaradi stresa, ki ga je doživela na RTV.

Pogromi nad delavci na RTV, še posebej tistimi, ki niso del tistih, ki jih je “jebeno” več, je očitno neverjeten. To je na svojih plečih občutila tudi priljubljena voditeljica Valentina Plaskan.

Kaj se je s Pleskanovo zgodilo, kot pišejo Slovenske novice, prve ocene nakazujejo, da je šlo za napad tesnobe, do katerega je prišlo zaradi stresa in pritiskov, ki sem jih bila deležna v službi, pa tudi zaradi izgorelosti. Na neki točki sem mislila, da doživljam infarkt, tiščalo me je pri srcu, moje telo se je treslo, nisem mogla normalno dihati niti hoditi ali sedeti. Zahvaliti se moram nekaterim sodelavkam in sodelavcem, ki so do prihoda reševalne ekipe nesebično priskočili na pomoč prav tako za želje aktiva novinarjev po čimprejšnjem okrevanju.

Očitno so korenite kadrovske spremembe, ki se dogajajo na TV Slovenija in številni pritiski botrovali k stresu. Tako je Valentina Plaskan za Slovenske novice zaupala kaj se dogaja na TV Slovenija:  “Česa takšnega nisem doživela niti v veliko bolj nepredvidljivem zasebnem sektorju. S strani nekaterih sodelavcev sem bila deležna tudi pavšalnih oznak o svojem delu, ki niso bile podkrepljene z dejstvi ali kakšno resnejšo analizo, ena od sodelavk je v ponedeljek name kričala na sestanku pred celotno redakcijo, kar tako. To so nedopustni pritiski, ki so bili seveda prisotni že prej, s strani manjšega dela kolektiva informativnega programa. Nekateri med njimi so neresnice in nepreverjene informacije objavljali tudi na portalu Tukaj.smo. V člankih so me izključno žalili in napadali.”

Na portalu Tukajsmo,, ki so ga ustanovili tisti, katerih je “jebeno” več so o Valentini Plaskan med drugim zapisali:

Valentini Plaskan želimo čimprejšnje okrevanje tudi z našega uredništva.

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

3 komentarji

radames 29. 09. 2023 - 9:58
@RTV_Slovenija vas je kaj sram? Sram jih najbrž ni. Se pa zavedajo, da ne delajo prav in zaradi tega na MMC o čistkah ni niti besede. Tako, kakor so se komunisti leta 1945 zavedali, da so množična pobijanja zločin in zato so uvedli rigorozne kazni za govorjenje o teh zločinih. Tudi obsodbe na smrt.
Čunga Lunga 29. 09. 2023 - 14:57
Valentina ,objavi imena. Sodil jim bo narod !
Vipavec 29. 09. 2023 - 23:05
Če bi se to zgodilo levaku bi povedali vse imena ni še kar ni res desni pa kod da se ni nič zgodilo Evropa pa tiho morda niti ne vedo
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več