Migranti na silvestrovo povzročili več seksualnih napadov na dekleta?

slika je simbolna

Praznovanje novega leta v Italiji se je za več mladih deklet, ki so novo leto praznovali v Milanu in Torinu sprevrgel v pravo nočno moro. Napadalci pa migranti z Afrike.

Nadzorne kamere so ujele dve nemški študentki, kjer jih je skupina mladih Afričanov stisnila ob varnostno ograjo, da  nista mogli ubežati. Sledilo je grabljenje po intimnih predelih, trganje oblačil in poskus posilstva. Kot je razvidno z videoposnetka, ki ga je objavil portal Silo.net, je študentkama uspelo pobegniti pred napadalci šele po posredovanju mimoidočih.

Omenjeni nemški študentki pa nista bili edini žrtvi spolnega nasilja na novoletni večer v Milanu, poroča BBC. Tako so v Italiji obravnavali prijave devetih žensk (čeprav menijo, da je žrtev še več), ki so novo leto pričakale na trgu Piazza del Duomo. Ker so se napadi zgodili v javnosti in so, poleg javnih nadzornih kamer, dogajanje posneli mimoidoči, je policija hitro identificirala večino napadalcev.

Napadeni sta bili tudi 19-letni mladi ženski, ki ju je sredi ulice ustavila skupina mlajših migrantov. Eni je uspelo takoj pobegniti, drugo pa so napadalci zadrževali, dokler niso ukrepali mimoidoči.

Včeraj so zato v Milanu in Torinu izvedli aretacije, pridržali naj bi 15 mlajših moških. Stari so od 15 do 21 let, vsi so ali migranti ali pa italijanski državljani afriških korenin. Dogodek je mnoge spomnil na epidemijo seksualnih napadov v Nemčiji konec leta 2015, ko je bilo v državi napadenih več kot 1.200 žensk.

Čakamo da bo te napade migrantov obsodila tudi famozna Nika Kovač in njen inštitut 8. marec!

 

Povezane objave

Sojenje: Mučenje otroka v pasjem boksu

Ljudmila Novak, kot partijska pomočnica? Obžaluje, da je bila tema o povojnih pobojih obravnavana v Evropi.

Golob bo iz Evrope dobil klic, zaradi ukinitve, dneva spomina na žrtve komunističnega režima.