Ministrstvo za gospodarstvo bi uvedlo ženske kvote?

slika je simbolna

Vlada Roberta Goloba nam vsake toliko časa postreže z novimi neumnostmi, katerim se je potrebno od srca nasmejati. V gospodarstvu naj bi uvedli ženske kvote?

Ministrstvo za gospodarstvo naj bi pripravljalo zakonodajo, kjer naj bi v gospodarstvu uvedli tako imenovane. obvezne ženske kvote. Zamislite si, da recimo, da bi podjetje potrebovalo avtomehanike, ali pa nove rudarje, električarje, varnostnike tako moški, zaradi ženskih kvot nebi mogli dobiti dela. Seveda s tem ne mislimo, da ženske katerega od naštetih del ne morejo opravljati, a so zagotovo so v veliki manjšini. 

Prvi so ženske kvote v vodstvu družb, ki kotirajo na borzi ali so v večinski državni lasti, so recimo uzakonili na Norveškem, že leta 2003. Osem let pozneje je cilj dosežen: delež direktoric v 400 podjetjih, ki jih zadeva zakon, je presegel 40 odstotkov, ženske zasedajo četrtino sedežev v upravah 65 največjih zasebnih družb. A drugače je v proizvodnjah in pri delu, katerega opravljajo predvsem moški.

Ženske kvote v gospodarstvu so do sedaj uzakonile Norveška, Španija, Nizozemska in Francija.

A razmišljanje, kako do bolj uravnoteženega razmerja med ženskami in moškimi v gospodarstvu je vendarle bolj kompleksen in ni le v sposobnostih in željah žensk, ampak v celotni podporni strukturi, ki bi omogočila ženskam, da bi lažje opravljale taka dela. 

Povezane objave

POZOR! Neznano kam je odšel Marijan Urošević! Ste ga videli?

Bo preiskavo poslovanja Gen-I in Golobovega Star Solarja, zahteval državni svet?

Katičeva je na čelu pravosodja že prej delala neumnosti?

5 komentarjev

Gorvel 1. 08. 2023 - 15:35
Vse laži, prevare, podtikanja in huškanja delajo z ciljem, pridobit čim več simpatizerjev in sevrda volivcev, ki jih bodo njihove rabote in kraje podpirali.
Pepe Vasjebe 1. 08. 2023 - 16:13
- Kaj pa moške kvote v kurbiščih? - Kaj pa ženske kvote v rudnikih na čelu kopa? - Kaj pa moške kvote v administraciji (tajnice)? (uf, tu so bili najbližje v bivši Yugi v Bosni. Tam in takrat so imeli v vsaki malo boljši firmi v pisarnah in za pisarniške delavce zaposlenega kafeđija. Kuhal in nosil je kafu. To je bil obvezno moški. Še pomnite tovariši?) - Kaj pa ženske kvote v livarnah? - Kaj pa moške kvote v AFŽ? Luka, ti nisi Luka Mesec, ti si Luka_za_luno!
Exlevak 2. 08. 2023 - 0:57
......kaj pa moške kvote na slovenskih sodiščih..??
Exlevak 2. 08. 2023 - 0:57
......kaj pa moške kvote na slovenskih sodiščih..??
Čunga Lunga 2. 08. 2023 - 1:56
Se pravi namesto šefa Krke Colariča , pride sedaj upokojena Kolaričeva. Vse to je v duhu,da se zaradi kariere zapostavi družina.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več